La crisi redueix a la meitat el nombre de dones amb alts càrrecs empresarials

Un estudi presentat a Lleida revela que les dones han patit més la tempesta econòmica que els homes | GlobaLleida organitza una jornada sobre dones emprenedores al CaixaForum

Àlvar Llobet
18 de març del 2015
Actualitzat a la 13:03h
GlobaLleida ha organitzat una jornada sobre dones emprenedores
GlobaLleida ha organitzat una jornada sobre dones emprenedores | GlobaLleida

Hi ha més dones que acaben els estudis universitaris que homes, concretament una relació de 60% a 40%, però aquest percentatge que es tradueix en la proporció de dones que formen part dels equips directius de les empreses. Aquesta és la principal conclusió a la que s'ha arribat aquest dimarts en l'acte que GlobaLleida a celebrat al CaixaForum sobre emprenedoria, dones i nous horitzons.

En el marc d'aquesta jornada s'ha presentat un estudi que revela que el nombre de dones als equips directius s'ha reduït a la meitat d'ençà de l'inici de la crisi econòmica. Aquesta xifra queda maquillada, però, per la tendència positiva que s'ha registrat en els darrers dos anys, on l'augment de dones emprenedores ha estat el doble que el dels homes.

Durant la jornada s'han impartit dues conferències sobre lideratge femení en el món de l'empresa i com fomentar el treball a la xarxa entre les dones treballadores. Les dues xerrades han comptat amb un centenar de persones.