13
de març
del
2015
Actualitzat
a les
16:51h
Hi ha qui diu que la crema catalana és la predecessora de la crème brûlée francesa i encara que semblin iguals la diferència està en que la crema catalana no es cou al bany Maria i la creu-me brûlée sí. A més la crema catalana es fa amb llet i la brûlée s'elabora amb nata.
Ingredients per a 6-8 persones:
1 l. de llet
6 rovells d'ou
200 gr. de sucre
50 gr. de farina fina de blat de moro
1 branqueta de canyella
escorça de llimona
Porteu la llet a ebullició amb la canyella i la pell groga de la llimona, deixeu reposar uns 5-10 minuts, retireu la canyella i la pell.
En un cassó poseu els rovells, el sucre i la farina de blat de moro, bateu bé amb unes varetes i afegiu a poc a poc la llet infusionada i colada, remeneu bé.
Poseu al foc i porteu a ebullició sense parar de moure fins que espesseixi.
Aboqueu en una font o en recipients individuals i deixeu que es refredi.
Abans de servir tireu una mica de sucre i cremeu-lo.
NOTA: Les clares dels ous es poden congelar.
** És important no parar de remoure amb les varetes mentre es fa la crema, així no es faran grumolls.
** Per cremar la crema es pot emprar un bufador o una pala especial per a tal fi
Ingredients per a 6-8 persones:
1 l. de llet
6 rovells d'ou
200 gr. de sucre
50 gr. de farina fina de blat de moro
1 branqueta de canyella
escorça de llimona
Porteu la llet a ebullició amb la canyella i la pell groga de la llimona, deixeu reposar uns 5-10 minuts, retireu la canyella i la pell.
En un cassó poseu els rovells, el sucre i la farina de blat de moro, bateu bé amb unes varetes i afegiu a poc a poc la llet infusionada i colada, remeneu bé.
Poseu al foc i porteu a ebullició sense parar de moure fins que espesseixi.
Aboqueu en una font o en recipients individuals i deixeu que es refredi.
Abans de servir tireu una mica de sucre i cremeu-lo.
NOTA: Les clares dels ous es poden congelar.
** És important no parar de remoure amb les varetes mentre es fa la crema, així no es faran grumolls.
** Per cremar la crema es pot emprar un bufador o una pala especial per a tal fi