Dos anys de presó per al raper Pablo Hasél per enaltiment del terrorisme

El Tribunal Suprem ha confirmat la pena que li va imposar l'Audiència Nacional

Redacció / ACN
12 de març del 2015
Actualitzat a les 22:55h
Pablo Hasél ha estat condemnat a dos anys de presó
Pablo Hasél ha estat condemnat a dos anys de presó

Hasél ha estat condemnat a dos anys de presó


El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de dos anys que l'Audiència Nacional va imposar al raper Pablo Hasél per un delicte d'enaltiment del terrorisme. El jove lleidetà va pujar arxius de vídeo al Youtube amb cançons de suport a grups com ara els GRAPO, ETA, Al Qaeda, la RAF i Terra Lliure i va enaltir i justificar les seves accions. Segons l'alt tribunal, hi ha expressions que impliquen un "discurs de l'odi" que "sobrepassen el límit al dret a la llibertat d'opinió i de creació artística". A més, també remarca la capacitat de difusió d'aquests missatges través de les xarxes socials. 

En aquest sentit, l'ens assenyala que les cançons "Libertad presos políticos" -amb expressions com: "Prefiero grapos que guapos" i "quienes manejan los hilos merecen mil quilos de amonal"- va comptar amb 13.722 reproduccions fins al 2 de febrer del 2011; "Democracia su puta madre" amb 7.594 i "Obama Bin Laden", amb 4.360, respectivament, fins al mateix període.

En les seves peces el raper també carrega contra la magistratura amb frases com: "Penso en les bales que a nuques dels jutges nazis arribin". Hasél fins i tot canta en un dels seus temes:"Serà un honor em diguin terrorista".