Camps diu que una empresa del cosí de la dona de Ros va rebre 230.000 euros en diversos contractes

La Paeria diu que un d'aquests proveïdors treballa pel consistori des de l'any 1995

per ACN, Lleida | 11 de març de 2015 a les 17:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ros i Camps, una guerra que sembla no tenir final Foto: Laura Cortés


L'exprimera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Marta Camps, ha revelat a l'ACN que una firma de disseny del cosí de la dona de l'alcalde Àngel Ros, Fotomuntatges Monicolor S.L., va rebre 230.000 euros en diversos contractes de la Paeria, com ara en el disseny dels estands de l'Ajuntament de Lleida a la Fira de Sant Miquel i Municipàlia. Aquesta és una de les empreses que investiga l'Oficina Antifrau per detectar si hi ha hagut possibles conflictes d'interessos en contractes amb familiars, personal que treballa a l'Ajuntament o amb familiars de dirigents del PSC, uns contractes que sumarien, segons Camps, més de 250.000 euros en els darrers deu anys.


Es tracta, en concret, de l'empresa Fotomuntatges Monicolor S.L, l'administrador únic de la qual és Lluís Miró Gaset, cosí germà de Neus Bernaus Gaset, esposa de l'Alcalde Àngel Ros. Segons Camps, a aquesta empresa de disseny gràfic la Paeria li ha adjudicat des de l'any 2005 el disseny, muntatge i instal·lació dels estands institucionals de la Fira Sant Miquel i de Municipàlia, a través de contractes menors i procediments negociats sense publicitat en la majoria de casos, per imports que oscil·len entre els 53.900 euros de l'any 2009 fins als 10.684 de la fira de l'any 2014. A més a més, durant l'any 2014 també se li va encarregar tasques de disseny i d'habilitació de la Casa dels Gegants per 12.801 euros i el disseny de plafons per les exposicions del POUM a través de factures directes per 2.268 euros.

La Paeria diu que treballa amb Miró des del 1.995


En aquest sentit, fonts de la Paeria consultades per aquest diari asseguren que aquest proveïdor treballa per la Paeria des de l'any 1.995, de manera que consideren que la crítica de Camps no té sentit.

La primera tinenta d'alcalde, Montse Mínguez, ha assegurat que des de l'Ajuntament la tranquil·litat és "absoluta" perquè "tot es fa amb els procediments legals" pertinents. La primera tinent d'alcalde ha lamentat que Camps estigui fent és un "judici paral·lel" d'un procés que "ella mateixa ha obert" i que estigui buscant el "descrèdit permanent" de l'ajuntament.


La segona empresa investigada per Antifrau és Impre Art, Arts Gràfiques S.L, una impremta de Golmés, l'administrador únic de la qual és el germà de l'ex alcaldessa del PSC de Mollerussa, actual regidora i assessora a la Diputació, Teresa Ginestà, a la qual, segons Camps, només durant l'any 2014 se li van encarregar treballs per 19.211 euros. Principalment, en la impressió de carnets de soci de l'Arborètum i en l'edició de les revistes de difusió de les activitats municipals Nits d'estiu, entre d'altres.

La tercera empresa investigada per Antifrau, segons la documentació de què disposa Antifrau, segons Camps, és Espai Cavallers 31-33 S.L, empresa fundada per Roser Xandri, assessora tècnica especial del gabinet d'alcaldia, càrrec de confiança de l'alcalde Ros, que entre 2013 i 2014 va facturar a l'ajuntament un total 5.162 euros per productes diversos de representació protocol·lària com fulards de disseny, corbates i quadrets de seda pintats a mà, detalls de nadal, regals a conferenciats que participaven en actes a la Paeria, gravats i regals de representació, entre d'altres.

Camps ha reconegut que els contractes no serien il·legals, però sí "èticament qüestionables". Aquests fets "formen part de possibles irregularitats administratives en què s'estarien afavorint unes empreses davant d'altres sense publicitat pel fet de tenir relació amb familiars de l'alcalde i de personal de confiança de Ros", ha dit.
 

 

Participació