Detenen un italià a Valls de Valira per tinença il·lícita d'armes

L'home es va donar a la fuga quan els agents de la Guàrdia Civil van fer-lo parar

Redacció
11 de març del 2015
Actualitzat a les 11:49h
L'arma que va ser incautada per la Guàrdia Civil
L'arma que va ser incautada per la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Lleida ha detingut una persona per un delicte de tinença il·lícita d'armes al trobar ocult a l'interior de la carrosseria del vehicle que conduïa un rifle marca Cetme del calibre 307W, 36 cartutxos de munició, 2 carregadors i un matxet tipus baioneta, mancant de la documentació preceptiva.

Els agents de servei del lloc fronterer de la duana de la Farga de Moles, van fer aturar el coxte per a la seva inspecció pertinent a un vehicle marca Volvo amb matrícula italiana quan es disposava a creuar la frontera procedent d'Andorra. El conductor de l'esmentat vehicle, de 45 anys i nacionalitat italiana, va fer cas omís als senyals de la Guàrdia Civil, i es va donar a la fuga. Minuts més tard el vehicle va ser interceptat al quilòmetre 7 de la carretera N-145, a Valls de Valira.

Després de les investigacions els agents van descobrir que l'arma havia estat adquirida al Principat d'Andorra, i que aquesta mateixa persona va ser detinguda el passat juny de 2013 per idèntic motiu, ja que llavors portava en el vehicle que conduïa i sense la documentació necessària, un rifle semiautomàtic al costat de 50 cartutxos metàl·lics del calibre 308 Win. L'arma ha quedat dipositada a la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil de la Seu d'Urgell per a la seva remissió al departament de Balística.