Ple extraordinari a la vista

PP i CiU demanen per escrit a Àngel Ros una sessió per tractar sobre l'escorcoll | La normativa diu que s'ha de fer si una quarta part del plenari ho demana | L'alcalde té ara 15 dies hàbils per convocar el plenari, i, si no ho fa, es programarà automàticament per deu dies després | El ple es celebrarà, com a molt tard, el 9 d'abril

Àlvar Llobet
09 de març del 2015
Actualitzat a les 23:41h
Àngel Ros haurà d'afrontar un ple extraordinari
Àngel Ros haurà d'afrontar un ple extraordinari | Xavier Lozano

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha viscut els darrers dies pressionat pels partits de l'oposició, que ja han mostrat les seves voluntats de demanar un ple extraordinari que serveixi per aclarir els motius de l'escorcoll que els membres de l'Oficina Antifrau i de la Fiscalia Anticorrupció van fer el passat dimecres al consistori lleidatà.

El PP va demanar per escrit el divendres la convocatòria d'aquesta sessió atenent que "aquests fets són molt greus i estan provocant un perjudici no tan sols a la pròpia institució, sinó al conjunt de la ciutat de Lleida". CiU, per la seva banda, va donar 48 hores a l'alcalde per tal que fes pública la informació relacionada amb els ingressos que ha percebut en els darrers anys així com les dietes, els complements cobrats i les factures de regals.

Aquest dilluns a la tarda, el candidat convergent, Toni Postius, ha sol·licitat formalment la convocatòria d’un ple extraordinari per tal que l’equip de govern municipal i el paer en cap donin explicacions de les investigacions que s’estan produint per part de l’Oficina Antifrau de Catalunya i de la Fiscalia Anticorrupció a l’Ajuntament de Lleida.

Què diu la normativa?

Tot i que la potestat de convocar un ple és només de l'alcalde, la normativa és clara en aquest sentit; "per demanar un ple extraordinari cal que una quarta part dels regidors del ple ho sol·licitin per escrit a l’alcalde. L’escrit l’han de firmar tots ells. Han de fer-hi
constar el o els temes que volen discutir i no s'hi pot incloure precs i preguntes".

Els dos partits de la bancada de l'oposició sumen 12 regidors dels 27 que hi ha al plenari, un nombre suficient per forçar una sessió extraordinària i monogràfica sobre el registre a la Paeria. El paer en cap té un termini de 15 dies hàbils per convocar-lo i, en el seu defecte, el ple quedarà automàticament convocat per al desè dia hàbil següent a la finalització del termini indicat, és a dir, el 26 de març. El ple es faria, com a molt tard, el 9 d'abril.

Ros convoca els partits per informar de l'escorcoll

L’alcalde de Lleida ha convocat als representants dels grups municipals de l’oposició de l’Ajuntament de Lleida i als candidats dels partits que concorren a les properes eleccions municipals a una reunió demà per explicar la informació demanada la setmana passada pels agents de l’Oficina Antifrau i la Fiscalia Anticorrupció, un cop ja s’ha preparat tota la documentació requerida.