Com interpretar el llenguatge corporal

Pot servir per indicar-nos quan una persona menteix, està interessada en que li expliquem o està tensa

Redacció
07 de març del 2015
Actualitzat a les 0:17h
990_1425484159braos_2
990_1425484159braos_2

Segons assenyala la "Kinèsica" el llenguatge corporal pot servir per indicar-nos quan una persona menteix, està interessada en que li expliquem o està tensa. Aquestes són només algunes de les deduccions a les quals podem arribar si sabem llegir la gestualitat del nostre interlocutor. Europa Press ha fet un recull de les interpretacions més comunes que s'associen a determinats moviments, les podeu llegir a continuació:

1. Tocar-se el nas i fregar-se l'ull poden indicar que algú no està dient la veritat. Quan mentim alliberem catecolaminas, unes substàncies que inflamen el teixit nerviós del nas i de l'ull i que poden provocar picor. Passa el mateix quan ens enfadem o ens irritem per alguna cosa.

2. La manera en com recolzem la barbeta sobre la mà té diverses interpretacions. Si el palmell està tancat és senyal d'avaluació, en canvi si el palmell està obert significa avorriment o poc interès.

 

Foto: Flickr

3. Inclinar el cap és indicatiu de submissió, tot i que si el torcem lleugerament i alhora assentim, podem aconseguir augmentar la confiança del nostre acompanyant.

4. Sabem que un somriure és natural quan es formen arrugues al voltant dels ulls, mentre que és fals si s'estrenyen els llavis.

5. Entrellaçar els dits d'ambdues mans transmet una actitud ansiosa i negativa. Una manera d'evitar aquesta postura és sostenir algun objecte.

6. Les cames i els braços creuats denoten que l'altre està a la defensiva, tancat al que li estem explicant.

7. Si la persona amb qui interactuem intenta imitar el nostre llenguatge corporal és un indicador que vol mantenir una bona relació i ser cordial.

 

Flickr Ahmed Sinan

8. La direcció cap on mirem pot servir per determinar si diem la veritat o no. Si mirem cap al cantó dret reiteradament mentim, ja que aquesta banda del cervell potencia més la imaginació. Per contra, dirigir la vista cap a l'esquerra expressa que s'està recordant o analitzant.