Reñé es compromet a trobar una solució per Indox però admet que la situació és «crítica»

El president de la Diputació de Lleida s'ha reunit aquest dijous amb el Comitè d'empresa de l'empresa

Reñé amb l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló
Reñé amb l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló
ACN
06 de març del 2015
Actualitzat a les 0:03h

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s'ha compromès treballar per trobar una solució a l'anunci del tancament d'Incryen, l'antiga Indox, que suposa l'acomiadament dels 190 treballadors que l'empresa té a Catalunya, majoritàriament a Tàrrega i Anglesola, però també a Sant Just Desvern. Reñé s'ha reunit aquest dijous amb representants del Comitè d'Empresa d'Indox a la corporació.

El president de la Diputació ha reconegut que la situació és "crítica", "excepcional" i un "problema territorial", ha dit. El president del Comitè d'Empresa d'Indox, Carles Asensio, ha recordat que l'empresa és "viable" i que cal treballar units per la seva continuïtat.Reñé ha mostrat el seu suport tant personal com institucional als treballadors d'Indox i ha reconegut que aquesta situació és "crítica" i que "la patim a tot el territori". "És un fet excepcional, molt dur i contundent i des de les institucions hem de ser solidaris i compromesos per trobar una solució", ha dit.

El president de la Diputació ha explicat que han tingut i seguiran tenint converses i reunions amb l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, per intentar trobar una solució ja que els treballadors "ens han mostrat la seva angoixa per aquesta situació crítica".

El president del Comitè d'Empresa d'Indox, Carles Asensio, ha recordat que l'empresa és viable. "Una cosa està clara, s'han de fer molts dipòsits i si no els fem nosaltres els farà una altra empresa", ha dit. Asensio ha agraït la rebuda del president de la Diputació que els ha donat l'oportunitat d'explicar en quina situació es troben. El seu objectiu és fer tot el possible per aconseguir la continuïtat de l'empresa i per aquest motiu també s'han reunit aquest dijous amb el secretari d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Joan Aregio.

Els treballadors de l'antiga Indox de Tàrrega es manifestaran el proper 12 de març a la tarda pels carrers de la capital de l'Urgell per rebutjar l'acomiadament de tota la plantilla comunicat dilluns per l'administrador concursal. Consideren ''desproporcionat'' que en quinze dies s'hagin comunicat els acomiadaments. Des del comitè d'empresa no entenen el tancament perquè, diuen, ja no poden generar més deute ja que estan en ERO des del novembre i aquest s'allarga fins al 18 de maig.