Defensa crea a Lleida una ruta en honor al servei militar

El ministeri instal·la al parc científic de Gardeny la Ruta de la Mili, un recorregut que recorda l'activitat militar que es feia a la zona fa anys | La CUP exigeix la retirada de la ruta i demana a la Paeria que rebutgi el centre d'interpretació del servei militar que està programat

À.Ll
04 de març del 2015
Actualitzat a les 19:31h
La Ruta de la Mili s'ubica a Gardeny
La Ruta de la Mili s'ubica a Gardeny

El Ministeri de Defensa vol que hi hagi un record del passat militar que va tenir l'actual viver d'empreses del parc científic de Gardeny, on fa vint anys hi havien les aules de promoció professional de l'Exèrcit. Aquesta voluntat s'ha traduït en una mostra, coneguda com "la Ruta de la Mili", on s'hi pot veure diversos plafons en diversos punts del parc on s'hi pot llegir informació relacionada amb les activitats que es feien en aquesta zona fa anys.

Aquesta nova ruta s'emmarca en el projecte del centre d'interpretació del servei militar que s'ubicaria en aquest espai i que actualment està aturat per manca de finançament.

La mostra ha rebut ja les primeres crítiques per part de la CUP de Lleida, que exigeix que es retirin d’immediat els panells que ha col·locat el Ministerio de Defensa i que l’Ajuntament rebutgi de manera contundent la proposta de creació d’un centre d’interpretació del servei militar en aquest espai. "Entenem que aquesta exposició no es més que una exaltació del militarisme i dels seus valors a Lleida, contràries al tarannà pacífic i democràtic de la nostra ciutat i de la seva gent. Conseqüentment exigim a l’Ajuntament de la ciutat que no autoritzi ni permeti més activitats d’aquesta naturalesa, de lloança a una institució com l’exèrcit espanyol" asseveren des de la formació.