Comencen les obres a la carretera de Baiasca per reobrir la via

El president de l'EMD, Jordi Fillet, reclama una solució definitiva | Dos famílies han optat per allotjar-se a Llavorsí mentre durin les obres

ACN / Redacció
04 de març del 2015
Actualitzat a les 14:42h
Les obres per reobrir la via s'han iniciat aquest matí
Les obres per reobrir la via s'han iniciat aquest matí | Jordi Ubach

Les màquines han començat a treballar, aquest dimecres al matí, a la carretera de Baiasca, al municipi de Llavorsí, per poder reobrir la via aquest cap de setmana. Les obres que s'hi estan efectuant consisteixen en el buidatge del talús de la part superior de la carretera per poder garantir la circulació a través d'un pas alternatiu.

Dues de les famílies del poble han optat per traslladar-se a viure a Llavorsí mentre durin les obres, amb l'allotjament facilitat per l'Ajuntament de Llavorsí. El pas d'una banda a l'altra de la carretera caminant es fa complicat amb les màquines treballant i s'ha optat per aquesta solució pel benestar dels nens. Els veïns han hagut d'escalar en alguna ocasió pel talús de la muntanya per poder creuar.
 

Veïns de Baiasca creuant aquest matí pel talús superior. Foto: Jordi Ubach


Les obres

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, ha explicat que les màquines estan realitzant una actuació d'urgència creant un pas alternatiu, però per evitar noves esllavissades, es farà una actuació posterior per estabilitzar el talús, pel qual s'està buscant finançament. Aquest dimecres tècnics del Consell Comarcal i de la Diputació de Lleida han visitat la zona afectada per començar a buscar solucions al tram de 1.500 metres deteriorat.
 

Tècnics del Consell Comarcal i de la Diputació analitzant el terreny. Foto: Jordi Ubach


D'altra banda, el president de l'EMD de Baiasca, Jordi Fillet, ha dit que estan d'acord amb aquesta actuació d'urgència però ha reclamat una solució definitiva per un tram d'uns 1.500 metres que presenta molta inestabilitat en la calçada i que ha estat llargament reivindicada pels veïns del poble.