La Passió de Cervera comença temporada fent totes les funcions en català

L'exmembre dels Joglars Jordi Puntí agafa la direcció artística

ACN
01 de març del 2015
Actualitzat a les 16:54h
La Passió de Cervera, tota en català
La Passió de Cervera, tota en català | Xavier Lozano

La Passió de Cervera ha obert aquest diumenge la temporada de representació de l'espectacle sobre la vida i mort de Jesucrist a Catalunya, amb l'estrena d'un nou cicle coincidint amb els 75 anys de l'actual text. A partir d'aquest any s'han eliminat les representacions en llengua castellana i es passa de 6 a 7 sessions, totes en català.

L'espectacle també estrena enguany nou director artístic, l'exmembre de Joglars Jordi Puntí, amb l'objectiu de millorar la interpretació i humanitzar alguns dels principals personatges. Més de 300 actors donen vida als pastors de la Judea, els sacerdots fariseus i soldats romans propis de la narració bíblica.

El president del Patronat de la Passió de Cervera, Xavier Cañabate, ha explicat que aquest any han volgut donar una imatge "renovada" a l'espectacle, amb nous actors escollits en un càsting a principi de temporada. El nou treball en dramatúrgia l'ha fet el nou director, Jordi Puntí, que ha explicat que s'ha proposat "igualar les interpretacions, que siguin un treball coral a nivell interpretatiu". Aquest any també s'han doblat els actors dels papers importants i s'ha fet un treball dramatúrgic per humanitzar els seus personatges. A nivell tècnic, Puntí ha intentat donar "més ritme i fer els canvis d'escena més dinàmics". Segons el nou director "la Passió és una joia que s'ha de mantenir en el temps, lluenta i brillant".

Aquest any la Passió de Cervera ja no s'ofereix en castellà, després que l'any passat el Patronat decidís eliminar aquest format de la representació per la baixada d'espectadors que escollien la que durant anys va ser la llengua principal de l'espectacle. "Per nosaltres cada any és any de canvi rere canvi" però aquest en especial, la Passió de Cervera "comença una etapa nova amb l'objectiu d'arribar als 100 anys", ha explicat el president Xavier Cañabate. Assegura que la falta de la versió en castellà expressa en els actors "un sentiment d'enyorança", però alhora d'alegria, perquè el text en català "és l'original", escrit per Emili Rabell i Josep M. Serrate.

L'any passat el nombre d'espectadors va créixer un 15% i aquest any s'espera que el nombre augmenti més enllà dels 6.000 visitants. Per celebrar els 75 anys de la Passió de Cervera el Patronat ha elaborat una ampolla de cava commemorativa.