Les petites entitats queden exemptes de l'impost de societats

Els ingressos totals de cada any hauran de ser inferiors als 500.000 euros

Redacció
27 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:53h
El Ministeri d'Hisenda ha confirmat que les petites entitats sense ànim de lucre queden exemptes de presentar l'Impost de Societats, una normativa que començarà a aplicar-se a l'exercici de 2015. El ministre Cristóbal Montoro va anunciar la proposta de llei a la sessió plenària del passat 10 de febrer, però sense aquesta disposició. 

Les entitats que vulguin adherir-se a aquesta exempció hauran de complir tres requisits: que els seus ingressos totals anuals siguin inferiors als 500.000 euros, que els ingressos per les seves rendes no exemptes (activitats econòmiques, lloguers...) siguin inferiors a 2.000 euros i que tots ells tinguin retenció. D'aquesta manera, s'ha reduït l'import màxim dels ingressos anuals que fins ara podien tenir les entitats. 

Fins ara, les entitats havien de portar una comptabilitat de partida doble per poder identificar adequadament els ingressos i despeses, malgrat que moltes no tenien recursos suficients per poder-ho fer. En la nota de premsa, el Ministeri ha afirmat que aquesta mesura "beneficiarà a múltiples col·lectius, entre ells, associacions de veïns i altres ens de caràcter municipal, que compten amb recursos personals i materials limitats per atendre les exigències formals tributàries". 
 

OPINIÓ. "Les petites entitats i l'impost de societats", de Josep Lluís Cleries, portaveu de CiU al Senat