Solitud

Marta Camps ha arribat al ple la primera i ha fet broma mentre s'asseia a la seva nova butaca: "Estic massa a prop de l'alcalde" | Àngel Ros no ha ni mirat ni saludat la regidora, però ha compartit confidències amb Montse Mínguez durant la sessió sobre l'actitud de la socialista

Àlvar Llobet
27 de febrer del 2015
Actualitzat a les 21:37h
Marta Camps entotsolada abans del ple municipal
Marta Camps entotsolada abans del ple municipal | Àlvar Llobet

L'esperava tothom, i ha arribat la primera. Quatre minuts abans de les deu del matí, Marta Camps ha aparegut enmig d'un núvol de càmeres que volien fixar la imatge de l'estrena del seu nou estatuts polític. S'ha abraçat i petonejat amb els regidors de CiU expectants, i ha enfilat el camí que li marcava el cartell amb el seu nom que estava al damunt de la butaca de la primera fila, la nova ubicació de la regidora. Camps ha intentat mostrar-se tranquil·la i bromista en relació a la proximitat del seu seient amb el de l'alcalde de Lleida: "Estic massa a prop i tot" ironitzava mentre anaven entrant els regidors del PSC, observadors de reüll a l'expectació mediàtica i que no s'han atrevit a saludar l'exportaveu del grup municipal, protagonista just el dia que menys feina ha tingut.

Tampoc Àngel Ros ha fet cap concessió per quedar bé. No la podia fer després de la batussa dels darrers dies als mitjans. El paer en cap ha entrat, com sempre, saludant, i ha caminat cap a la seva trona pel passadís més allunyat de la regidora, que ha pres la paraula just a l'inici per anunciar que no participaria de cap votació programada en l'ordre del dia. Asseguda al costat de Txema Alonso, Camps ha presenciat el ple com si fos un futbolista que no ha estat convocat i que es mira el partit des de la grada, a la llunyania. Absent a voltes. Amb el cap cot mirant el telèfon, ha somrigut quan trobava una mirada de complicitat als bancs del públic mentre Ros i la nova tinent d'alcalde, Montse Mínguez, la miraven en diverses ocasions i fins i tot comentaven l'actitud de la regidora socialista. "Que està fent ara?" semblava que deien en confidència.
 

Montse Mínguez i Àngel Ros, avui al ple Foto: Àlvar Llobet


Ros ha abordat el tema quan ha tocat, i ha assegurat que la seva obligació era la de fer-la fora sortint del pas, així, de les crítiques dels partits de l'oposició, que han sucat pa en aquest tema des del principi. El convergent Postius ha demanat perdó a la ciutadania per la "vergonya aliena" que ha provocat, segons ell, aquest conflicte i el PP ha demanat explicacions sobre els motius reals de la destitució d'una Camps que sí ha pogut escoltar un agraïment de boca de l'alcalde. Molt ràpid, però reconeixement al cap i a la fi. "Agraeixo la feina de la regidora i el seu equip durant 11 anys a Urbanisme" ha dit Ros, recolzat per tots els seus regidors. Fins i tot Joan Gómez ha justificats els comentaris poc elegants que va fer al seu Twitter contra la regidora. "Jo dono la cara, no sóc un troll" ha dit remarcant la doble ela. 

Acabat el debat i sadollat el morbo de veure l'escenificació del final d'una carrera política, Camps ha saltat de la butaca quan l'alcalde ha donat per tancada la sessió, ha agafat bossa, carpeta i diaris, i ha encarat sola la premsa sota la mirada de Ros, que ha esperat que la regidora estigués a una distància prudencial per posar-se dret. Camps ha acusat l'alcalde de ser hipòcrita i cínic. Mentre ho deia, el paer en cap ha passat pel costat dels periodistes, s'ha aturat al capdamunt de l'escala, ha mirat, i ha marxat. Com si no li importés...