La Vall de Boí reunirà els millors esquiadors al Campionat d'Espanya

L'Open Vall de Boí, campionat estatal individual, per clubs i federacions autonòmiques, també tancarà la Copa d'Espanya | La prova es disputarà entre la Copa del Món i la Pierra Menta

L'Open Vall de Boí es disputarà el 7 de març
L'Open Vall de Boí es disputarà el 7 de març | Summit Events
Arnau Urgell
25 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:30h

L'Open Vall de Boí es disputarà el 7 de març Foto: Summit Events


Compte enrere per a l'Open Vall de Boí. La prova, que es disputarà amb sortida i arribada a l'estació de Boí-Taüll (Alta Ribagorça) el proper 7 de març, servirà per coronar els campions estatals en modalitat individual però també per clubs i federacions autonòmiques. A més, és la darrera prova de la Copa d'Espanya de l'especialitat després de les sis celebrades de dos en dos a Cerler, Andorra i la Molina.

L'Open Vall de Boí, que enguany arriba a la quarta edició, aplegarà –amb l'excepció de Kilian Jornet- els millors esquiadors catalans i del conjunt de l'Estat. Es disputarà una setmana després de la Marmotta Trophy, la doble prova de la Copa del Món a Itàlia, i just abans de la mítica Pierra Menta. Això no impedirà veure a Boí-Taüll esquiadors de la talla de Marc Pinsach, Nil Cardona, Oriol Cardona, Marta Garcia-Farrés i, possiblement, Clàudia Galicia, entre molts altres.

L'organització, el Club Excursionista Alta Ribagorça i l'empresa Summit Events, espera superar els 200 participants, entre els participants al Campionat d'Espanya –uns 160- i la quarantena que ho faran en modalitat open. Marc Garcia, de Summit Events, explica que les importants nevades d'aquests dies poden fer variar lleugerament el recorregut però que treballen amb tres traçats: el sènior masculí (de 1.917 metres positius); el sènior femení i júnior masculí (de 1.520 metres) i el júnior femení i cadets amb 1.073 metres. Els esquiadors hauran de passar per punts tècnics com la Pica Cervi de Durro, que hauran d'afrontar amb grampons i també per zones com el Tuc de Muntanyó així com les Raspes Roges, que amb 2.50 metres és la cota més alta d'una estació al Pirineu. “És un gran punt per veure els esquiadors ja que les vistes són impressionants: des de l'Aneto al Pedraforca i, fins i tot, Montserrat”, assenyala Garcia.

Les inscripcions estaran obertes fins al dimecres 4 de març a la mitjanit. NacióMuntanya, que cobrirà la cursa in situ, oferirà informació en directe, cròniques i una completa galeria de fotos de la competició. L'any passat la victòria a la prova, que formava part del calendari de Curses Open FEEC, va ser per a Genís Zapater.
 

Classificacions i calendari esquí de muntanya temporada 2014-2015