Mollerussa comença les obres a l'escorxador per convertir-lo en Banc d’Aliments

L'obra té un termini d'execució de quatre mesos i compta amb un pressupost de 240.000 euros

Redacció
25 de febrer del 2015
Actualitzat a les 8:54h
Mollerussa convertirà l'escorxador en un Banc d'aliments
Mollerussa convertirà l'escorxador en un Banc d'aliments

Mollerussa convertirà l'escorxador en un Banc d'aliments


L’Ajuntament de Mollerussa, a través de l’empresa adjudicatària Construccions Esteban, ha iniciat avui les obres de rehabilitació de l’antic escorxador municipal per a convertir-lo en un magatzem de distribució d’aliments que esdevingui una eina per millorar la salut dels col·lectius més vulnerables de la ciutat i evitar també el malbaratament de productes alimentaris frescos. Els primers treballs són de portes endins amb l’enderroc d’algunes de les parets interiors per tal de permetre, més endavant, la compartimentació de les diferents sales previstes en el projecte.

L’obra, que té un termini d’execució de 4 mesos, compta amb un pressupost de 240.302 euros, dels quals 200.000 provenen d’una subvenció per part de la Diputació de Lleida que es complementarà amb una aportació de la Fundació Obra Social de la Caixa. Els 35.000 euros que completen el pressupost ja han estat previstos per l’Ajuntament en el pressupost d’enguany.

L’objectiu d’aquest servei, que ara ja es fa amb productes de llarga durada, és poder proporcionar també a les persones beneficiàries producte fresc per la qual cosa s’han d’habilitar les instal·lacions frigorífiques d’emmagatzematge adequades. Cal dir que a la demarcació de Lleida únicament es compta amb un servei d’aquestes característiques a la capital. La instal·lació que es rehabilita consta de 439 metres quadrats de superfície construïda als que cal donar una distribució adequada per poder desenvolupar el projecte. Així, a la part de l’exterior caldrà construir un magatzem de paletització on es pugui emmagatzemar tots els aliments de llarga durada provinents de la Unió Europea que arriben 3 vegades a l’any. D’aquesta manera, quan entri en funcionament aquest nou equipament es podrà fer el repartiment més sovint i no tant espaiat en el temps.

A la part interior, s’habilitaran diferents espais per tal de poder comptar amb una sala d’atenció i distribució dels aliments, una sala d’elaboració dels lots alimentaris, una cambra de manipulació d’aliments frescos, un magatzem i els espais on s’instal·larà la cambra de congelació i la cambra frigorífica per mantenir el producte fresc al qual es tindrà accés a través de convenis de col·laboració que s’establiran amb els diferents supermercats i comerços alimentaris de la ciutat a través de la fundació Banc d’Aliments de Lleida.