El PP denuncia el Carnaval de Solsona

Considera que en alguns moments de la festa es va incitar a l'odi i a la violència, i ho ha portat a Fiscalia

Redacció
24 de febrer del 2015
Actualitzat a les 19:37h
La formació creu que es va incitar a l'odi
La formació creu que es va incitar a l'odi | PP

El Partit Popular de Lleida ha denunciat avui a la Fiscalia de Lleida les manifestacions i escenificacions que es van poder veure el passat Carnestoltes de Solsona, per incitació a l’odi i la violència. La presidenta provincial del PP, Dolors López, ha presentat la denúncia acompanyada pel secretari general provincial, Salvador Puy; per la diputada al Parlament, Marisa Xandri i per la regidora de la Paeria Gemma Batalla. 

La denúncia posa de manifest que durant el Carnestoltes de Solsona s’hauria produït el delicte de “provocació a l’odi per ideologia”, que es contempla en l’article 510 del Codi Penal. En aquest sentit, Dolors López ha indicat que en el vídeo gravat per la televisió La Xarxa es pot veure com el Rei Carnestoltes dispara trets contra un grup de persones que representen a l’Exèrcit espanyol, “una escenificació clara d’incitació a l’odi contra els espanyols”, ha assenyalat.
 
La presidenta del PP de Lleida s’ha preguntat quines reaccions s’haguessin produït si aquesta incitació a l’odi s’hagués fet contra altres col·lectius. També ha lamentat la imatge que ha donat aquest Carnaval de Solsona cap als infants.
 
En aquest sentit, Dolors López ha recordat que, “per una banda, es prega que els nens no vegin pel·lícules que inciten a l’odi i a la violència però, per altra banda, es permet que un acte festiu i popular, com és el Carnestoltes de Solsona, en la que hi participen persones de totes les edats, entre elles infants, es manifestin missatges que inciten, precisament, a l’odi i a la violència. Aquesta no és l’educació que volem per als nostres fills”, ha afirmat la presidenta provincial del Partit Popular. 
 

Solsona lamenta que s'hagi considerat verídic un cartell d'autoria desconeguda

L'Associació de festes del Carnaval demana disculpes i diu que la voluntat no era ofendre