Patates farcides d'espàrrecs i formatge de cabra amb romesco

Les receptes del popular Bloc de cuina de la Dolorss

990_14244282413-2_Patates_farcides_desprrecs_i_formatge_de_cabra_amb_romescobona
990_14244282413-2_Patates_farcides_desprrecs_i_formatge_de_cabra_amb_romescobona
Redacció
20 de febrer del 2015
Actualitzat a les 11:34h

Les patates, a les que en un principi no se'ls hi va fer massa cas, s'han convertit des de fa segles en un aliment de diari, que accepten mil i una elaboracions. Aquesta és una d'elles.
 
Ingredients per a 4 persones:

8-12 patatetes petites
½ porro
1 manat d'espàrrecs de marge
150 gr. de formatge de cabra
3 c / s de llet evaporada
1 c / c de comí
Sal, pebre negre,
Oli d'oliva verge extra
Salsa romesco
 
Renteu i fregeu bé les patates, punxeu-les amb un escuradents per diversos llocs, emboliqueu-les en film i  al microones fins que estiguin toves al tacte.
Deixeu refredar les patates.
Rebutgeu la part dura dels espàrrecs, talleu uns 3 cm les puntes i reserveu-les.
La resta de l'espàrrec talleu-lo a rodanxes.
 
En una paella amb una mica d'oli salteu les puntes dels espàrrecs. Reserveu.
En aquesta mateixa paella ofegeu el porro picat amb una mica de sal, durant uns 5minuts.
Afegiu les rodanxes d'espàrrecs i salteu uns 6-7 minuts més.
Reserveu tot a la paella fora del foc.
 
Talleu una llesca de la base de les patates, perquè s'assentin bé al plat.
Per l'extrem oposat talleu un casquet i amb una cullereta buideu la polpa. Reserveu la patata buidada.
 
Poseu novament la paella al foc i afegiu la polpa de la patata trossejada, sal, pebre, la llet evaporada i el comí, barregeu bé i apagueu el foc.
Traieu la pell blanca del formatge de cabra i esmicoleu-lo per sobre de la barreja de la paella, remeneu .
 
Ompliu amb aquesta farsa les patates buidades, repartiu sobre de cada patata les puntes dels espàrrecs reservats.
 
Poseu al plat una mica de salsa romesco i al damunt les patates farcides.
 
NOTA: Les patates que siguin tirant a petites, així es poden posar 2-3 per comensal.
** Les patates, siguin noves, així la pell és més fina i pot menjar-se.
** També venen en comerços i supermercats unes patates embossades petites, a punt per fer al microones, és una altra opció.
** Del porro només la part blanca, la part més verda es pot guardar per fer brou.
** De la salsa romesco no poso quantitat, al vostre gust
** En lloc de llet evaporada es pot posar llet.
** c / s = cullerada sopera
** c / c = culleradeta de les de cafè.
 
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.


Totes les receptes de la Dolors Mateu a http://blogdecuina.blogspot.com.es/