Ros es querella contra Camps

El paer en cap porta als tribunals la regidora per "calúmnies i injúries" | Assegura que l'edil no tenia potestat per avalar les dietes del seu viatge a la Xina i que la partida de corbates i fulards va ser votada també per ella

Àlvar Llobet
19 de febrer del 2015
Actualitzat el 20 de febrer a les 10:36h
Ros ha anunciat una querella contra Camps aquest dijous
Ros ha anunciat una querella contra Camps aquest dijous | ACN

El paer en cap de Lleida, Àngel Ros, no ha esperat ni 24 hores a respondre el duríssim al·legat contra seu que ha fet aquest dijous Marta Camps, i ha anunciat que presentarà una querella contra la regidora "per calúmnies i injúries".

L'alcalde de Lleida ha assegurat que totes les acusacions de la política socialista són mentida, alhora que s'ha mostrar irònicament sorprès que després de deu anys treballant al seu costat mai hagués vist aquestes suposades irregularitats que s'han dut a terme a la Paeria.

En aquest sentit, Ros ha explicat que "veure com avui exhibia en la seva conferència de premsa, davant de les càmeres, com si fossin documents certs de malversació de cabals públics, unes factures que feien referència a partides del pressupost corresponent aprovat per ella mateixa, fa que en un exercici de transparència, claredat e higiene municipal, em vegi obligat a instar d’immediat davant de l’autoritat judicial les corresponents accions tant per obtenir l’esclariment de la veritat".

La partida de les corbates va ser votada també per Camps segons Ros

En relació a la despesa de 36.000 euros en concepte de corbates i fulards que ha denunciat Camps, el paer en cap ha clarificat que aquesta partida "figura degudament consignada als pressupostos municipals que van ser aprovats, entre altres, amb el vot de la senyora Camps i, per tant, cap cabal públic ha estat malversat".

Nega les dietes sospitoses

Tampoc ha defugit l'alcalde les acusacions de cobraments sospitosos de dietes. Sobre el seu viatge a la Xina, el polític socialista apunta que "l’aprovació de qualsevol pagament de despesa municipal requereix prèviament el vist i plau de l’Interventor municipal, que en aquest cas mai va ser-hi i, en conseqüència, res es va pagar ni, lògicament, la senyora Camps tenia al seu abast autoritzar cap pagament al respecte".

Sobre els desplaçaments a la ciutat alemanya de Hannover, ha dit que els diners que Camps ha relacionat amb dietes seves i dels seus col·laboradors eren, realment, "per despeses de l'estand i al viatge de les persones que integraven la representació tècnica i municipal lleidatana".