Reñé inaugura la rehabilitació de la carretera d'accés a Orcau

Les obres han suposat una inversió de 358.200 euros | La Diputació es compromet a col·laborar amb la restauració del coll de dinosaure trobat el passat desembre

ACN / Redacció
18 de febrer del 2015
Actualitzat a les 22:06h
Joan Reñé, acompanyat d'autoritats, ha inaugurat la carretera.
Joan Reñé, acompanyat d'autoritats, ha inaugurat la carretera. | Jordi Ubach

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest matí la carretera local LV-5112, que porta de la C-1412b al nucli d'Orcau, al terme municipal d'Isona i Conca Dellà. Les obres han consistit en la rehabilitació del ferm i en millorar el drenatge, i han suposat una inversió de 358.200 euros. 

Aquesta obra forma part d'un seguit de nou actuacions en carreteres fetes per la Diputació de Lleida al Pallars Jussà, amb la intenció de garantir l'accessibilitat i la seguretat als veïns que viuen als petits pobles. Aquestes actuacions són a Llimiana, Orcau‬, Estorm, Sant Salvador de Toló, Sarroca de Bellera, Gavet de la Conca, El Pont de Claverol i Isona i Conca Dellà. Properament, també s'actuarà a ‎Sant Romà d'Abella.‬ En total, la Diputació ha invertit a la comarca més de 2 milions d'euros.

Reñé ha mostrat la seva satisfacció per haver pogut contribuir a una actuació que garanteix una major seguretat per al trànsit i facilita l’accés als pobles d’aquesta comarca, com és el cas d'Orcau. El president de la Diputació ha afirmat que els veïns dels pobles petits tenen "tot el dret del món" de disposar d'unes carreteres d'accés dignes i en condicions. 

Previament, Reñé ha visitat el Museu de la Conca Dellà i el coll de dinosaure localitzat el passat desembre al jaciment d'Orcau-1. Hi han assistit l’alcalde d’Isona i Conca Dellà, Constante Aranda; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, i altres membres del consistori.
 

Reñé ha visitat el fòssil de sauròpode trobat en un jaciment del Pallars Jussà. Foto: ACN


Compromís a col·laborar

Durant la visita a Isona, Reñé s'ha compromès a col·laborar econòmicament amb la restauració del fòssil, de més de 5 metres. Les restes inclouen entre 7 i 8 vèrtebres de la zona del coll i les primeres costelles d'un dinosaure que va viure fa uns 68 milions d'anys. La peça es va extreure del jaciment a principis de desembre i encara no s'ha començat a restaurar per manca de finançament.

Al migdia, Reñé ha visitat a Tremp l'Epicentre, el Centre de Visitants del Pallars Jussà, on ha conegut de primera mà les instal·lacions i les potencialitats que ofereix.