La pel·lícula «Rocks in my Pockets» obre el festival Animac de Lleida

El lema de la nova edició és 'La mà de l'artista'

L'edició anterior de l'Animac.
L'edició anterior de l'Animac. | Animac
Europa Press
18 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:24h

La IX edició d'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya que organitza l'Ajuntament de Lleida, comença aquest dijous amb l'estrena de 'Rocks in my Pockets', opera prima de l'autora letona Signe Baumane, que ha estat preseleccionada als Oscars per representar a Letònia com a millor pel·lícula no anglesa. 'Rocks in my Pockets' és un llargmetratge basat en fets reals sobre la vida de cinc dones de la família de la guionista.

La programació té aquest any el lema 'La mà de l'artista', amb el qual l'organització vol valorar les produccions fetes a mà i reconèixer la mà dels artistes en els processos d'animació digital.
 
El primer dia d'Animac comptarà amb la presència de l'animador experimental canadenc Pierre Hébert, deixeble del referent mundial Norman McLaren, i de Piotr Duma, "un dels animadors europeus més venerats actualment", assegura l'organització en un comunicat.

Projeccions de curtmetratges d'animació, sessions escolars, conferències per a professionals, l'espai Animacrea i el Vermut Networking són algunes de les propostes per a aquesta primera jornada.

Al festival es podran veure 172 films d'animació -set llargmetratges i 165 curtmetratges- i participar en conferències, i tallers. Als escenaris habituals del festival, La Llotja i CaixaForum Lleida s'hi suma aquest any el Magical Media per acollir tallers educatius.
 

Programació de l'Animac 2015