Només un 30% dels estudiants de primer de carrera té el B2 d'anglès

EP
18 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:04h

Jornada de portes obertes a la Universitat de Vic. Foto: Adrià Costa.


Només tres de cada deu estudiants catalans -un 30%- pot acreditar el nivell B2 d'anglès o d'una tercera llengua a l'hora d'entrar a la universitat. En acabar la carrera, tots els estudiants hauran de poder acreditar aquesta competència, equivalent al First Certificate of English (FCE). Un 36% d'aquests estudiants de primer curs entra a la Universitat amb un nivell B1, considerat d'usuari "viatger", mentre que el 34% restant té l'A2 d'usuari supervivent.

Aquests són els resultats de la prova diagnosticada on-line que el Govern va dur a terme a la tardor, en el marc del programa 'Parla3. El teu futur parla idiomes', una nova iniciativa que s'ha presentat aquest dimecres per part del secretari general d'Universitats i Investigació, Antoni Castellà.

Per ajudar a assolir el nivell B2, s'atorgaran ajudes de fins a 350 euros "universals", sense discriminar rendes, a tots els joves que necessitin formar-se. L'ajuda es cobrarà a final de curs un cop s'hagi superat, excepte els que tenen beca que la rebran al principi.

Segons Castellà, el requisit d'acreditar el B2 per obtenir el graduat millorarà els nivells d'ocupabilitat dels joves catalans i potenciarà la internacionalització del sistema universitari.