La Mitja Marató de Balaguer estrena un recorregut 100% urbà

Redacció
18 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:00h
Imatge de l'edició anterior.
Imatge de l'edició anterior. | Foto: Dídac Saladrigues (Flickr)

La 27a Mitja Marató de Balaguer, que se celebra aquest diumenge 22 de febrer, estrena un recorregut totalment urbà. D’aquesta manera, quedarà totalment integrada a la trama urbana, la qual cosa permetrà que els participants puguin millorar les seves marques personals.

La prova que, arrancarà a les 10.45 hores de davant del pavelló d’Inpacsa, se celebrarà simultàniament amb la cursa de 10 quilòmetres i un jòguing solidari de 5 quilòmetres. Per ara, les tres proves sumen més de 800 inscrits.

També es modifica el punt d’arribada i sortida de les curses, que passa del camp municipal d’esports a l’esplanada de davant del pavelló d’Inpacsa, cosa que permetrà als atletes gaudir dels serveis que ofereix aquest pavelló. També en aquest espai s’hi celebrarà la 18a edició de la Diada Atlètica, on s’espera la participació d’uns 300 nens i nenes, i la Fira de l’Atleta.

Per tercer any consecutiu, els fons recaptats en el jòguing solidari (la inscripció val 3 euros) es destinaran a una entitat social de Balaguer. Aquesta prova està pensada perquè hi pugui participar tothom, ja que el recorregut es pot cobrir corrent a qualsevol ritme o caminant.

Al respecte, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha felicitat els organitzadors de la prova, l’Ajuntament, el Club Runner’s Balaguer i el Club Atletisme La Sansi, per la capacitat d’innovar any rere any i “fer atractiva una cursa que ja està plenament consolidada”. La Mitja de Balaguer s’ha integrat al Circuit Mitges Maratons de Ponent, una iniciativa que aglutina les quatre proves
d’aquestes característiques que se celebren al pla de Lleida. La de Balaguer és la primera del calendari, i prendran el relleu Tàrrega (10 de maig), Mollerussa (18 d’octubre) i Lleida (15 de novembre).