L'Arnau de Vilanova amplia a 24 hores el servei d'atenció als infarts greus

Amb el nou horari està previst que es puguin atendre fins una vuitantena més de pacients a l'any, que ara havien de ser derivats a Barcelona

ACN / À.Ll
16 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:48h
El panell de control d'Hemodinàmica
El panell de control d'Hemodinàmica | Oriol Bosch

La Sala d'Hemodinàmica del Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha ampliat des d'aquest dilluns la seva activitat assistencial a 24 hores. Tant per la regió sanitària de Ponent i el Pirineu com pel centre hospitalari aquest fet comporta una millora en la qualitat assistencial i en els serveis que s'ofereixen.

En aquest sentit, el cap de cardiologia de l'Arnau, Fernando Worner, ha explicat que l'ampliació permetrà atendre fins a una vuitantena de pacients més a l'any que ara havien de ser derivats a Barcelona. Fins ara la ràtio estava situada en 120 amb un servei d'atenció de 12 hores.L'ampliació suposa una millor implementació del Codi infart i la realització d'angioplàstia primària durant tot el dia al Servei de Cardiologia, com a referent de tota la regió de Lleida i Pirineu i la Franja de Ponent.

S'amplia per tant 12 hores diàries l'hemodinàmica de Lleida, en guàrdies localitzades que es cobriran amb els quatre hemodinamistes del Servei i cinc infermeres especialment formades per dur a terme aquesta tècnica. Aquesta és la segona ampliació del Servei d'Hemodinàmica, ja que l'any 2012 es va passar de 8 hores els dies laborables a 12 hores tots els dies de la setmana.