El Comú aprova un codi ètic que prohibeix el vincle entre política i banca

La plataforma avala un articulat que foragita qualsevol connivència entre els representants públics i les entitats bancàries

Redacció
16 de febrer del 2015
Actualitzat a les 0:59h
El Comú ha celebrat una nova assemblea
El Comú ha celebrat una nova assemblea

L'Assemblea del Comú de Lleida que s'ha fet aquest diumenge a l'Ateneu Popular de Ponent ha aprovat els punts que restaven pendents del codi ètic intern. El nou articulat pretén evitar connivències entre el món de la política i els bancs, per la qual cosa prohibeix que els representants públics tinguin altres càrrecs remunerats en altres entitats privades com podrien ser els bancs. 

El document aprovat també impossibilitaria, s'assegura des del Comú, que es reproduís un cas com el dels radars a Lleida, i obligaria els càrrecs públics a donar resposta permanentment a la ciutadania.

El Codi Ètic també incideix en la supressió de privilegis, una qüestió que l'assemblea considera especialment rellevant després que la CUP destapés que Ros va cobrar 207.000 euros de La Caixa i que el Comú reblés el clau assegurant que l'alcalde i la seva família van gaudir de 700.000 euros de crèdit d'aquesta entitat. El nou articulat estableix mecanismes per la màxima transparència en el finançament i la gestió de les despeses del Comú, així com les diferents mesures contra la corrupció.