Vinculen negocis de Marta Camps amb la privatització de l'enllumenat a Lleida

La regidora desmenteix aquesta informació i la relaciona amb la "guerra bruta" que, diu, s'ha obert contra ella des d'alguns sectors de la Paeria | La CUP exigeix al consistori una revisió del procés d'externalització del servei a la ciutat

À.Ll
14 de febrer del 2015
Actualitzat el 15 de febrer a les 0:01h
Marta Camps, al seu despatx de la Paeria de Lleida
Marta Camps, al seu despatx de la Paeria de Lleida | Àlvar Llobet

La Candidatura d’Unitat Popular de Lleida ha exigit aquest dissabte a la Paeria una revisió del procés de la privatització de l’enllumenat de la ciutat després que s’hagi fet públic un presumpte vincle entre la regidora d’Urbanisme, Marta Camps, i l’empresa Romero Polo, adjudicatària del servei i que figura en els papers del cas Bárcenas en dues ocasions.

Segons ha publicat el portal El Triangle, Romero Polo té un vincle amb la multinacional francesa Citélum, filial de Veolia i EDF, que seria qui s’encarregaria de l’enllumenat públic de Lleida durant els propers 12 anys. Que Romero Polo estigui dins d’aquesta UTE és vist com un peatge forçat ja que la firma no té cap experiència en aquests tipus de serveis segons assegura el portal.

En aquest context s’apunta que aquesta adjudicació estaria vinculada als negocis familiars de la regidora, que en el registre d’interessos i béns personals que declaren els regidors s’hi especifica que és accionista d’una societat que esta domiciliada a la mateixa adreça que altres firmes amb vincles directes amb Romero Polo. El diari assegura que, d’acord amb les normes europees que regulen els conflictes d’interessos, Camps s’hauria hagut d’inhibir d’aquest procés d’externalització de l’enllumenat.

Camps desmenteix la informació i l'atribueix a la "guerra bruta" contra ella

En relació a aquesta informació, Camps ha desmentit a NacióLleida qualsevol relació amb l'empresa Romero Polo i ha assegurat que presentarà una querella contra el Triangle si no rectifica la seva informació. La regidora destaca que el procés d'externalització de l'enllumenat públic va ser passat per ple i que va ser ratificat per l'alcalde, alhora que destaca que ella no és la darrera responsable d'aquesta privatització que, diu, va ser adjudicada a la millor oferta.  

Sobre els seus negocis, Camps apunta que és accionista del 17,5% de l'empresa Hidro S.L, una firma patrimonial en la que hi està vinculada degut a una herència del seu pare. Sobre la informació, la edil assegura que està feta amb mala fe i que es contextualitza amb la "guerra bruta" que s'ha obert contra ella després de l'entrevista que va publicar aquest diari a meitats de gener.

La CUP denuncia una "opacitat absoluta" en aquest procés

Davant d’aquestes informacions, la CUP denuncia el que considera una “opacitat absoluta” sobre els serveis privatitzats, tant en la seva concessió com en el seu funcionament. A més, la CUP denuncia que la Paeria ha fet cas omís a la proposta, sorgida en el marc de l’última Audiència Pública, de fer públics els contractes signats i els informes econòmics pertinents. La formació independentista exigeix, un cop més, que s’acabi amb l’opacitat que envolta les privatitzacions dels serveis públics de la ciutat. També demana que es revisi exhaustivament el concurs d’externalització de l’enllumenat públic.