La Diputació obrirà a la primavera un centre pioner d'investigació biomèdica

L'estructura de l'edifici està acabada i ara falta equipar l'interior

per Redacció , Lleida, 14 de febrer de 2015 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El centre d'investigació biomèdica s'obrirà a la primavera Foto: Diputació de Lleida


La Diputació de Lleida ha anunciat aquest divendres que està acabant d'equipar el Centre de Recerca Biomèdica Avançada de Torrelameu per obrir-lo a la primavera. Les obres de construcció de l'equipament, situat al costat de les instal·lacions del Centre d'Estudis Porcins de Torrelameu i únic d'aquest tipus a Catalunya, segons la Diputació, ja es troben en la fase final; l'estructura de l'edifici està totalment finalitzada i s'acaba d'equipar l'interior de l'equipament.


La Diputació de Lleida, la Conselleria de Salut i l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) van projectar la creació del centre amb l'objectiu de convertir-se en l'equipament de referència a nivell de Catalunya en la investigació biomèdica amb porcs. El centre és un equipament creat per a la investigació i la formació biomèdica, que basarà la seva activitat en la investigació, l'experimentació i la docència en l'àmbit de les ciències de la salut.

La seva ubicació està al costat del Centre d'Estudis Porcins de Torrelameu, on es realitzaran les tasques de criança, recepció i control d'animals d'experimentació porcina, dóna valor afegit, ha assenyalat la Diputació en el seu comunicat.


El centre també estarà obert a altres possibilitats que inclouran estudis relacionats amb les especialitats mèdiques, com la cardiologia intervencionista, la traumatologia, l'oftalmologia i altres àrees de coneixement

 

Participació