La CUP presentarà 155 llistes a les municipals, el doble que el 2011

Quim Arrufat anuncia a Lleida que el partit ha doblat el nombre de candidatures | David Fernández assegura que es farà militant de la CUP el proper 28 de setembre, un dia després de les plebiscitàries

Àlvar Llobet
12 de febrer del 2015
Actualitzat a les 14:53h
Els tres diputats cupaires aquesta tarda.
Els tres diputats cupaires aquesta tarda. | QS/ND

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) tindrà el doble de llistes electorals a les municipals del proper 24 de maig. Així ho ha anunciat aquest dimecres el diputat Quim Arrufat en l'acte de presentació de la Crida per Lleida, plataforma que es presenta als comicis locals de la capital del Segrià. El diputat ha assegurat que la formació tindrà un total de 155 candidatures, una xifra que suposa un notable augment respecte les 78 que es van registrar l'any 2011, quan van obtenir 104 regidors i 4 alcaldies.

Durant la seva intervenció, Arrufat ha considerat els comicis municipals com l'avantsala de les eleccions plebiscitàries previstes pel 27 de setembre. Per aquesta raó, el polític de la CUP indica que les d'aquest mes de maig són les eleccions "importants dels darrers 30 anys", no només en qüestió nacional, sinó també per la possibilitat de canvi en les polítiques socials.

David Fernández es farà militant de la CUP

Sobre els comicis al Parlament de Catalunya també ha parlat el diputat David Fernández. Al programa polític 'Polièdric' de Catalunya Ràdio, el portaveu de la CUP ha anunciat que passarà a militar al partit "el dia 28 de setembre" un dia després dels comicis al Parlament. El polític ha indicat que farà aquest pas com un gest de lleialtat i respecte a la formació. Fernández ha reiterat també la seva negativa a ser candidat a l'alcaldia de Barcelona.