La crisi entre Unió i Convergència s'instal·la a Lleida

El líder democristà, Miquel Padilla, admet que va deixar plantat Postius en l'acte de la seva presentació com a candidat degut "a les tibantors" que hi han a Madrid

Àlvar Llobet
12 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:26h
Postius i el democristià Paco Cerdà, al centre de la imatge
Postius i el democristià Paco Cerdà, al centre de la imatge | CiU

La polèmica entre Unió i Convergència per la votació de la presa en consideració de l'acord antijihadista al Congrés dels Diputats, on cada partit va votar una cosa diferent, s'ha ramificat pel territori. A Lleida, les tibantors han aparegut entre els partits de la federació després que els líders d'Unió deixessin plantat el candidat Toni Postius en l'acte de la seva presentació en el que hi va anar Artur Mas. Segons el líder democristià Miquel Padilla, tots els membres d'Unió tenien "coartada" per no donar suport al nou candidat i vincula directament aquesta incompareixença amb les "tibantors" que hi ha hagut a Madrid entre Pere Macias i Josep Antoni Duran i Lleida.

En declaracions a La Mañana, Padilla assegura que li van proposar fer un discurs durant l'acte, però admet que li van proposar tard i que no es va sentir obligat a parlar. Tot i que no hi va anar Padilla, sí que es van veure diversos representants d'Unió a la sala del teatre lleidatà. Segons Postius, la polèmica no té transcendència i que no és Lleida el lloc on s'han de buscar els problemes entre els dos partits.