El cineasta Albert Serra, de rodatge per la Noguera

El director català roda aquests dies diverses escenes de la pel·lícula "Singularity" a la Masia de Sant Jordi de Mollé a Vallfogona de Balaguer

Serra amb els actors del seu darrer film
Serra amb els actors del seu darrer film | Laura Cortés
ACN / À.Ll
10 de febrer del 2015
Actualitzat a les 15:19h

Després d'haver estat gravant a Irlanda, el director de cinema català, Albert Serra, ha escollit, la Masia Sant Jordi de Mollé, a Vallfogona de Balaguer per ultimar la gravació de la seva nova pel·lícula 'Singularity'. Hi van arribar dimecres passat i s'hi estaran fins al 18 de febrer. Hi participen una quinzena d'actors, cap d'ells professional.

Serra ha explicat aquest dimarts que 'Singularity' és "completament fantasiosa" i que més que una pel·lícula és una "instal·lació barroca" amb la mineria com a nexe comú. El film ha estat l'escollit per l'Institut Ramon Llull entre una vintena de projectes per representar la cultura catalana a la Biennale di Venezia.

La Masia Sant Jordi de Mollé és propietat de la Fundació Sorigué i està situada a Vallfogona de Balaguer. La presidenta de Sorigué, Anna Vallès, ha explicat que ha estat una experiència molt interessant i casual, que s'ha gestionat en quinze dies. "Estem molt contents de tornar a tenir el món del cinema a Lleida. Vam començar amb Wim Wenders, després amb el projecte Moviement, estem també treballant en la producció d'un documental del director alemany, Armin Linke i ara en el projecte de l'Albert Serra, que ens ha permès tornar a col·locar Lleida dins el mapa de l'art contemporani a Catalunya", ha dit.

Rodar a la masia, "una casualitat" segons Serra

"Rodar a la masia va ser una casualitat, volia gravar imatges d'indústria més modernes i algú em va parlar de la Fundació Sorigué, vaig venir, em van entendre i les localitzacions em van agradar molt", ha explicat Albert Serra.

El director i productor de cinema català ha explicat que 'Singularity' és un contrast d'imatges antigues i modernes. Té un tractament plàstic molt més elaborat que les pel·lícules anteriors, amb més postproducció digital, i la imatge d'interiors està molt més elaborada, ha dit. "He creat un món artificiós que no havia fet mai, amb unes imatges mentals i atmosfèriques i amb molta abstracció". "És una producció molt coral", ha dit. Hi ha una quinzena d'actors i aquests dies, a Vallfogona, hi treballen entre actors i tècnics una vintena de persones.