Interior maniobra per evitar les dimissions dels bombers voluntaris

El departament assegura que té les portes obertes al diàleg per resoldre la situació | L'Associació de Bombers Voluntaris consideren que aquest canvi d'actitud es deu a la pressió que ha generat l'anunci de dimissió

Àlvar Llobet
10 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:54h
Els Bombers de Tarragona s'han d'Interior
Els Bombers de Tarragona s'han d'Interior | Guillem RS

La intenció de dimitir que han mostrat aquest dilluns els caps i subcaps dels parcs de bombers voluntaris de la demarcació de Lleida ha alertat el Departament d'Interior de la Generalitat, que intenta maniobrar ara per evitar una situació que reduiria notablement l'operativitat dels parcs. Des de la conselleria s'assegura que tenen totes les portes obertes per iniciar un diàleg que possibiliti una entesa entre les dues parts i, d'aquesta manera, foragitar el daltabaix de les dimissions.

L'Associació de Bombers Voluntaris veuen amb bons ulls l'actitud de la conselleria que gestiona Ramon Espadaler, si bé consideren que el Govern actua ara d'aquesta manera per la mesura de pressió que ha suposat aquesta intenció dels responsables dels caps de plegar de les seves funcions com a caps i subcaps dels 29 parcs lleidatans. En total serien uns 40 els directors que presentarien la dimissió, un 80% del total a la demarcació de Lleida, com a mode de protesta pel nou reglament dels bombers voluntaris.

Els bombers voluntaris es queixen que el reglament no els hi dóna una cobertura assistencial ni jurídica digna que els equipari amb la dels professionals. Per aquesta raó, els bombers voluntaris lleidatans han volgut seguir els passos dels bombers de Tarragona, que a finals de gener van decidir dimitir en bloc.