L'Ajuntament de Lleida adjudica la reconstrucció del pont del Bou de Sucs

Les obres començaran en un parell de setmanes i duraran aproximadament un mes

Redacció
09 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:19h
990_1423480713MartaCamps
990_1423480713MartaCamps

L'Ajuntament de Lleida ha adjudicat la reconstrucció del pont del Bou de Sucs, esfondrat a finals de novembre de 2014 a causa de les últimes pluges torrencials, a l'empresa Arnó per un import de 139.911,45 euros i un termini d'execució d'un mes. Les obres per restituir aquesta infraestructura, situada sobre la Clamor Amarga, a la carretera que uneix Sucs i Vensilló, començaran en un parell de setmanes.

L'actuació consisteix a instal·lar un calaix prefabricat de 4x4 metres a la base del pont per evitar que torni a ser erosionat per l'aigua.L'aigua va anar erosionant els fonaments del pont, fins al punt que un dels dos tubs metàl·lics que canalitzaven l'aigua de la riera va cedir i va arrossegar bona part de l'estructura del pont, que es va haver de tallar completament al pas de vehicles. L'enfonsament va afectar un conductor que circulava pel camí i que va resultar ferit lleu en encastar-se amb el seu vehicle en el forat causat en l'estructura del viaducte.

El camí del Bou uneix Sucs i Vensilló i el pont sobre la Clamor Amarga va ser construït l'any 1976 pel llavors Instituto Nacional de Reforma y Desarrollo Agrario, en tant que forma part de la xarxa de camins de la zona regable del canal d'Aragó i Catalunya.

Es tracta d'un pont que salva una llera pública, titularitat de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). La Paeria va licitar d'urgència aquesta actuació ja que la infraestructura va quedar destruïda i va redactar el projecte per dur a terme els treballs de forma imminent, tot i que ha demanat una ajuda a la CHE.