Podem renuncia a les municipals

El partit acorda no presentar-se a les eleccions després de la polèmica amb el Comú de Lleida | Deixa la porta oberta a tornar-se a activar electoralment si la Crida i el Comú van junts | Admet que la votació per decidir la integració del partit a una de les dues candidatures assembleàries de Lleida no va ser vàlida

Àlvar Llobet
07 de febrer del 2015
Actualitzat a les 18:32h
La direcció de Podem ha decidit no presentar-se a les municipals
La direcció de Podem ha decidit no presentar-se a les municipals

El trencament amb el Comú de Lleida ha agreujat la divisió interna a Podem. La decisió de sortir del col·lectiu assembleari sense consultar-ho en cap assemblea ha enrarit l'ambient intern del partit que lidera Pablo Iglesias fins al punt que la formació ha acordat no presentar-se a les municipals de Lleida. El líder del partit, Lluc Capacete, ha confirmat a NacióLleida aquesta decisió i ha assegurat que els membres del partit tenen ara llibertat de moviments per donar suport a qualsevol candidatura. Capacete ha remarcat quins han estat els problemes que s'ha trobat el partit en aquests darrers mesos i que l'ha empès a prendre la decisió de no concórrer a les municipals.

Crida i Comú, un acord impossible

Des del partit s'assegura que s'ha intentat un apropament de la Crida i el Comú per arribar a una unió de les forces del canvi a Lleida, una fita que no s'ha aconseguit "perquè uns per que tenen molt avançat el projecte i els altres volen matissar determinades premisses". En aquest sentir, el líder del partit ha tirat la tovallola per forçar l'acord, però deixa la porta oberta a que les sigles de Podem es podrien activar electoralment si la Crida i el Comú anessin junts a les municipals.

El Comú, un projecte qüestionat

Des de Podem Lleida s'ha qüestionat també el projecte del Comú "i la seva adequada seqüencia d’accions". Per aquesta raó, des de la direcció del partit s'ha decidit trencar amb la plataforma electoral, una acció que no va en contra del que va votar internament el partit ja que es considera que aquella elecció no va ser vàlida atenent que no es va arribar al 10% dels inscrits a Lleida. Van votar 36 persones quan el llindar per la validació era de 48. Des del partit s'admet també que, en aquell procés de participació, van votar persones que no estaven inscrites a Podem i d'altres que no eren de la demarcació de Lleida.

Conflicte intern a Podem

El partit s'ha anat bastint en els darrers mesos amb dos bàndols cada cop més definits, els partidaris d'integrar-se al Comú de Lleida i els que aposten per fer-ho amb Crida per Lleida. Aquesta divisió es va fer evident el passat 9 de gener quan la votació interna que va fer el partit per decantar-se cap a una de les dues plataformes va acabar amb 19 vots a 17 a favor del Comú.