Els agricultors retreuen al Govern que cada cop els oblida més

El sindicat JARC denuncia que la conselleria d'Agricultura té altres prioritats i que només inverteix 40 milions en el sector

EP
06 de febrer del 2015
Actualitzat a les 23:18h
El sindicat JARC s'ha queixat de la política de la conselleria
El sindicat JARC s'ha queixat de la política de la conselleria | E.P

El president de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) Francesc Boronat, ha criticat aquest divendres la gestió del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, argumentant que el sector agrari cada vegada "pinta menys" en el seu departament. En una roda de premsa a Lleida, envoltat dels màxims responsables de la seva organització, Boronat ha demanat un pla de xoc per al sector, que, segons les seves dades, ha perdut un 10% de renda agrària en 2014.

Boronat ha afirmat que el Pressupost de la Conselleria d'Agricultura representa un 1% dels diners de la Generalitat i que del pressupost d'Agricultura, només uns 40 milions va al sector perquè s'està prioritzant altres camps com la biodiversitat i el món rural. L'organització reclama més pressupost per a la modernització d'explotacions, estructures agràries, més suport a la liquiditat de les explotacions i prioritat en els ajuts en els plans de millores a les denegades en els últims anys per manca de pressupost. 

Els plans de millora són la gasolina de l'empresa agrària, a Catalunya no hi ha el suport de l'administració que sí que tenen agricultors d'altres comunitats autònomes", ha afegit.