Alerten que l'elecció del nou director del Museu de Lleida podria no ser imparcial

L'Associació de Museòlegs de Catalunya creu que el tribunal podria estar condicionat un cop sabuts els noms dels candidats

per Àlvar Llobet, Lleida | 6 de febrer de 2015 a les 10:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Museu de Lleida busca nou director


El tribunal que escollirà el nou director del Museu de Lleida podria deliberar sense la parcialitat necessària que tocaria en aquests casos. Així ho assegura l'Associacó de Museòlegs de Catalunya, que considera que la informació sobre els noms dels candidats que va avançar NacióLleida "podria condicionar les deliberacions del tribunal".


Els quatre candidats realitzaran la darrera prova el proper 10 de febrer, que consistirà en una entrevista personal. D'entre els noms aspirants destaca el de l'historiador Josep Giralt, actual director d'activitats de l'Institut de la Mediterrània de Barcelona que té 60,5 punts, una avantatge de 5 punts respecte la segona candidata amb més valoració, Montse Iniesta. Els altres dos aspirats que faran la prova seran Isidre Puig, professor de la Universitat de Lleida i Carme Bergés, actual directora del Museu de Cervera.

En aquesta procés ha quedat en cinquè lloc Joan Yeguas, doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona i conservador de béns culturals en l’Àrea de Renaixement i Barroc al Museu Nacional d’Art de Catalunya i en sisè Miquel Lluís Sabaté, tècnic del Departament d'Educació del mateix Museu de Lleida.

 

Detall de les puntuacions dels candidats a la direcció del Museu de Lleida

 

Participació