Pelegrí crida a obrir mercats nous per a la fruita que minimitzin el veto rus

El conseller d'Agricultura assegura que el sector ha de deixar d'anar a remolc de les crisis de preus i insta a bastir estratègies comercials que prenguin com a referència un mercat a nivell mundial

À.Ll
06 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:11h
Pelegrí ha visitat Fruit Logística de Berlín
Pelegrí ha visitat Fruit Logística de Berlín | DAAM

Hi ha món més enllà d'Europa i Rússia. És la idea que ha volgut enviar aquest dijous el conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, que ha visitat Fruit Logística, un dels certàmens més rellevants del món de fruita i hortalissa que es celebra a Berlín. Pelegrí ha aprofitat la seva presència a Alemanya per interpel·lar directament Brusel·les al demanar més ajudes per la fruita.

"Cal perfeccionar els mecanismes de reequilibri dels mercats; és ara que hem de treballar per a assegurar-nos la campanya, l’empresari necessita estabilitat que generi confiança i no incertesa", ha assenyalat el conseller, que ha posat èmfasi en la necessitat que té el sector de creure's que el mercat actual no es circumscriu a cap continent sinó que és tot el món. En aquest sentit, Pelegrí ha dit que l'agricultura no pot anar a remolc de les crisis de preus per plantejar-se nous mercats, i ha cridat a muscular estratègies amb visió de comerç global. 

El conseller d'Unió ha defensat, en aquesta tessitura, el paper cabdal que té el sector públic, que ha de fer d'actor d'acompanyament "per ajudar a crear entorns col·laboratius, a millorar la diplomàcia, a crear punts de contacte amb proveïdors, a liderar el canvi d’actitud, a incrementar o disminuir el risc de la geopolítica”.