Coca de llardons

Les receptes del popular Bloc de cuina de la Dolorss

990_14230632861-2._Coca_de_llardons__1
990_14230632861-2._Coca_de_llardons__1
Redacció
04 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:23h

Les festes de Carnestoltes estan aquí mateix. Una de les elaboracions gairebé obligades és la coca de llardons.
 
Ingredients per a 6 persones:
150 gr. de farina
2 ous
50 + 100 gr. de sucre
1 c / c de canyella mòlta
50 gr. de mantega de porc
5 gr. de llevat
100 gr. de llardons
pinyons
 
En un robot de cuina barregeu la farina amb 1 ou, 50 gr. de sucre, la canyella, la mantega i el llevat. Una vegada formada una massa uniforme deixeu reposar uns 15 minuts tapat en un lloc càlid.
 
Mentre, piqueu els llardons amb un ganivet. Barregeu la massa amb els llardons, amassant  una mica més.
 
Sobre paper d'enfornar esteneu la massa, ha de tenir un gruix aproximat de 0,5 cm.
Pinteu amb ou batut la part de sobre, repartiu pinyons i també la resta del sucre.
 
Enforneu a 180º uns 20-25 minuts (preescalfat) encès dalt i baix, col·locada la safata a la meitat del forn.

Traieu i deixeu refredar damunt  d'una reixeta.
 
NOTA: La quantitat de persones és molt relativa, surt un coca d'uns 40x30 cm  aproximadament.
** Si no teniu robot de cuina es pot amassar a mà dins d'un recipient ampli.
** El sucre que es posa sobre de la coca pot ser en menor quantitat.
** c / c = culleradeta de cafè

Totes les receptes de la Dolors Mateu a http://blogdecuina.blogspot.com.es/