Un dels líders de Podem Lleida va anar a les llistes de CiU a les municipals del 2007

Manel Cónsola assegura que es va presentar amb les sigles de la federació a Sant Esteve de la Sarga sense ser militant del partit

Àlvar Llobet
04 de febrer del 2015
Actualitzat a les 15:53h
Cónsola és membre del Consell Ciutadà de Podem Lleida
Cónsola és membre del Consell Ciutadà de Podem Lleida

Un dels líders de Podem Lleida, Manel Cónsola Palau, té un passat vinculat a CiU. El que va ser un dels primers membres de la formació de Pablo Iglesias a la demarcació de Lleida va anar a les llistes de la federació al municipi de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà. Cónsola assegura a NacióLleida que la seva participació a la llista convergent l'any 2007 per les eleccions municipals s'explica a partir d'una voluntat per ajudar la gent del partit catalanista coneguts seus, si bé deixa clar que la integració a la llista electoral no va anar relacionada amb la militància al partit de Mas. "Mai he estat militant de CiU".

L'actual membre del consell ciutadà de Podem Lleida va passar posteriorment per una altra formació abans d'arribar a Podem. Així, tres anys després d'anar sota el paraigua de CiU, Cónsola va concórrer a les eleccions al Parlament de Catalunya amb Des de Baix, formació amb la que també es va presentar a les municipals del 2011 i que li va obrir les portes a ser regidor del consistori de Sant Esteve de la Sarga. Abans d'acabar a Podem, Cónsola encara va fer un altre moviment polític el mateix 2011 per les eleccions estatals. En aquell cas, el polític lleidatà va anar a les llistes del partit Anticapitalista.

El cas de Cónsola és similar al del líder de la formació, Lluc Capacete, que el 2011 va anar a les llistes del PSC d'Alcarràs com independent i també, segons destaca, per ajudar la candidata socialista que es presentava a les eleccions, Marina Forcada.