Telefónica deixarà sense fibra òptica milers de llars catalanes

Llista de localitats que es veuran afectades per la decisió de l'operadora aquest 2015

per A.C., 3 de febrer de 2015 a les 01:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Cable per a connexions de fibra òptica Foto: Flickr


Tal com informa aquest dilluns el diari El País, Telefónica ha decidit retallar un 35% el desplegament de la nova xarxa de fibra òptica previst per aquest 2015 i dos milions de llars no podran gaudir de la velocitat que ofereix la fibra òptica.


El fet que ha provocat que Telefónica prengui aquesta decisió, és que la Comissió Nacional de Mercats i Competències (CNMC) obligui a l’empresa de telefonia a compartir la seva estructura de xarxa amb altres operadores de tot el territori nacional excepte nou municipis (Madrid, Barcelona, Màlaga, Sevilla, València, Alcalá de Henares, Badalona, Coslada y Móstoles).

La nova normativa de la CNMC permet que les operadores rivals puguin utilitzar la xarxa sense necessitat d’invertir en una pròpia, tal com passa actualment amb l’ADSL. Conseqüentment, Telefònica no veu viable la inversió que tenia prevista si no es canvia la norma després de la fase d’al·legacions. Si aquest any tenia previst cobrir unes 5,5 milions de llars amb aquestes línies, l’objectiu actual és arribar als 3,6 milions, segons informa el mateix mitjà.


A causa d’aquesta decisió de Telefónica, moltes poblacions catalanes i espanyoles quedaran sense el servei de fibra òptica tot i el desplegament que tenien previst i en d'altres localitats s'alentirà.

Llista de localitats catalanes afectades per l’aturada (segons El País)


- Municipis on el desplegament de fibra òpitca serà més lent:

Barcelona, ​​Tarragona, Castelldefels, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu del Llobregat, Sitges i Vic.

- Municipis on no hi haurà desplegament de fibra òptica el 2015:

L'Escala, Palafrugell, Roses, Santa Coloma de Farners, Torroella de Montgrí, Cervera, La Seu d'Urgell, Solsona, Sort, Vielha, Amposta, Cambrils i Salou.

 

Participació