Retenen una cisterna a Tàrrega per reclamar la nòmina a Ros Roca Indox

Els treballadors de la planta no han deixat carregar el camió, aturat des del dijous, fins que no han cobrat el sou de gener

ACN / À.Ll
02 de febrer del 2015
Actualitzat el 03 de febrer a les 0:57h
Els treballadors no han deixat carregar la cisterna
Els treballadors no han deixat carregar la cisterna | Oriol Bosch

Els treballadors de Indox han retingut des de dijous una cisterna que ells mateixos han fabricat i no l'han deixada carregar al transportista que s'esperava a la cabina del seu camió des que va arribar la setmana passada a Tàrrega fins que han comprovat que l'empresa els ha ingressat als comptes la nòmina de gener. Han portat a terme aquesta mesura de pressió a la direcció de Ros Roca davant la incertesa que es viu a la planta, que està amb Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) des del passat 11 de novembre.

Segons el president del comitè d'empresa, Carles Asensio, durant aquest temps s'havia de contactar amb un inversor que garantís la viabilitat de l'empresa però de moment no se'ls ha informat de res al respecte tot i que saben que hi ha hagut dificultats per establir algun acord. Tot i estar en ERO els treballadors només havien deixat de percebre la paga extra del desembre, i a mesura que han anat passant les setmanes altres s'hi ha anat incorporant de manera que ja no queda cap empleat de taller que no hi estigui inclòs i només una vintena d'administratius estan en actiu a la firma.

D'altra banda, el preconcurs de creditors s'acaba a principis d'aquest mes de febrer i en aquest sentit, segons Asensio ''normalment ve un concurs de creditors'' però de moment ningú els ha confirmat res, ni per part de l'empresa ni a través dels contactes jurídics que mantenen. És en aquest sentit que la incertesa plana entre la plantilla, que veu resignada com el volum de comandes augmenta però no hi poden fer res davant la ''paralització'' general de la planta.