Dos ferits per una petita allau fora de les pistes d'esquí de Vaquèira

El risc d'allaus continua en 4 de 5 a l'Aran i al nord del Pallars

Redacció
02 de febrer del 2015
Actualitzat a les 19:25h
Dues persones han resultat ferides a causa d'una petita allau a l'entorn de Vaquèira, al terme de Naut Aran. Els fets han succeït cap a la 1 del migdia fora de les zona de les pistes d'esquí i els afectats han estat un home de 45 anys i una dona de 40 anys. Han resultat ferides lleus per hipotèrmia i han estat traslladades a l'hospital de Vielha.
 
Fins al lloc s'hi han desplaçat els pisters i serveis sanitaris de l'estació, que han rescatat als ferits, juntament amb un mosso d’esquadra de la Unitat de Muntanya fora de servei. Al lloc també s’han desplaçat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat (Pompièrs d’Aran) i dues patrulles dels Mossos d’Esquadra, una d’elles de la Unitat de Muntanya. Els Pompièrs d’Aran han fet el trasllat sanitari des del lloc de l’accident fins a l’Espitau dera Val d’Aran, a Vielha.
 
Cal recordar que el pla d'emergències Allaucat està en fase de prealerta perquè el perill d'allaus és fort (4 en una escala de 5) a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa, i marcat (3) a la meitat nord de la resta del Pirineu Occidental, i també per sobre de 2.200 metres al Ter-Freser i Perafita-Puigpedrós, al Pirineu Oriental.