Dos carreteres tallades per la neu i a set més calen cadenes al Pirineu

El transport escolar ha funcionat amb normalitat

Un grup de nens d'Altron esperant el transport escolar
Un grup de nens d'Altron esperant el transport escolar | ACN
ACN
02 de febrer del 2015
Actualitzat a les 11:23h

Dos carreteres estan tallades per la neu i a set més calen cadenes per circular al Pirineu de Lleida, segons el Servei Català de Trànsit (SCT). La C-28 (Port de la Bonaigua) i la C-142b per accedir al Pla de Beret estan tancades per risc d'allaus. A més, és obligatori l'ús de cadenes per circular per la L-504 de Llavorsí a Tavascan; C-147 per accedir a Alós d'Isil; i L-510 de Llavorsí a Àreu, totes tres al Pallars Sobirà.

A l'Alta Ribagorça calen cadenes a L-501 al Pla de l'Ermita i L-500 a la Vall de Boí. Per accedir de Vaquèira a Tanau i d'Esterri d'Àneu a Els Avets també és obligatori circular amb cadenes. Per contra, el transport escolar ha funcionat amb normalitat a totes les comarques del Pirineu.

Paral·lelament, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT) els camions articulats ja poden circular per la N-230 entre Vielha i França. A la Val d'Aran i en punts del Pallars Sobirà les acumulacions de neu ja superen el metre i mig a partir dels 1.500 metres i destaquen registres com els 75 centímetres de neu a Arties o els 60 centímetres de Vielha.

Baixa el risc d'allaus

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat la fase d’alerta del Pla especial d'emergències per allaus a Catalunya (Allaucat) d'acord a les dades de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), que en el butlletí d’allaus d’avui ha rebaixat el grau de perill de MOLT FORT (5 sobre una escala màxima de 5) a FORT (grau 4) a l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa (Vall d'Aran i extrem nord del Pallars Sobirà).

Tot i que el perill d'allaus a baixat lleugerament, Protecció Civil demana a la ciutadania extremar la prudència en la mobilitat a zones de muntanya.