La Paeria de Lleida, entre els consistoris més transparents de l'Estat espanyol

El consistori ha rebut la màxima puntuació de l'Organització de Transparència Internacional

Imatge d'arxiu d'un ple de la Paeria
Imatge d'arxiu d'un ple de la Paeria | ACN
ACN / À.Ll
29 de gener del 2015
Actualitzat a les 16:11h

La Paeria de Lleida és un dels consistoris més transparents de l'Estat espanyol. Així ho acredita l'Organització Transparència Internacional Espanya, que ha elaborat un rànquing amb els organismes que informen més als ciutadans. Es tracta d'un estudi que analitza les bones pràctiques dels 110 ajuntaments més importants de l'estat espanyol entre els quals hi ha 16 ajuntaments catalans.

La nota mitjana general del conjunt de les corporacions locals analitzades aquest 2014 és de 85,2 punts sobre 100, i supera àmpliament els 70,9 punts de 2012, els 70,2 de 2010, els 64 de 2009 i els 52,1 de 2008. Lleida ha rebut la màxima puntuació (100 punts) juntament amb altres ciutats com Badalona, Sant Cugat, Barcelona i Sabadell.

L'organització elabora el rànquing a partir de 80 indicadors dividits en sis grans àrees: Informació sobre la corporació local, relacions amb els ciutadans i la societat, transparència econòmica i financera, transparència en les contractacions i costos dels serveis, transparència en matèria d'urbanisme, obres públiques i medi ambient i indicadors d ela Llei de Transparència.   

Les dades i resultats els han donat a conèixer aquest dijous els tres fundadors de l'organització Transparència Internacional Espanya, Antonio Garrigues, Jesús Lizcano i Jesús Sánchez Lambás durant una roda de premsa davant els mitjans de comunicació a Madrid.     

"La transparència no té color polític"

Precisament, Lizcano ha destacat que 105 dels 110 ajuntaments estudiats han penjat aquest any un portal exclusiu sobre transparència i ha subratllat que la transparència no és una qüestió de "grandària ni de color polític perquè entre els dinou que han guanyat hi ha de tot, conservadors, progressistes i nacionalistes". "És una qüestió de voluntat, qui vol ser transparent ho és", ha sentenciat el fundador de Transparència Internacional.