Abandonen dos cadells al costat de les restes d'un gos esquarterat a Balaguer

Una menor va trobar els dos animals en una bossa de pinso al carrer Jacint Verdaguer | El col·lectiu d'Amics dels Animals de la Noguera van denunciar els fets als Mossos d'Esquadra

Àlvar Llobet
29 de gener del 2015
Actualitzat a la 13:02h
Un dels cadells abandonats
Un dels cadells abandonats | Amics dels Animals de la Noguera

Macabra escena la que va veure una nena de Balaguer el passat dissabte. Al passar pel costat d'un contenidor de brossa del carrer Jacint Verdaguer va veure, dins d'un gran sac de pinso, dos cadells vius al costat d'una altra bossa amb les restes d'un gos esquarterat. Segons diversos testimonis, dins la bossa hi havia diversos òrgans com un ronyó i un fetge i altres vísceres d'animal que s'intueix més gran que els dos gossos que es van trobar, bruts de sang.

Segons l'associació Amics dels Animals de la Noguera, la menor va treure els dos cadells de la bossa amb l'ajuda d'un ciutadà i els va dur a casa la seva àvia, on els van recuperar per, posteriorment, donar-los al membres del col·lectiu, que asseguren que van anar fins al lloc dels fets per recollir el material trobat per la nena i anar a denunciar el fet a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.
 

Part de les restes trobades a la bossa Foto: Associació Amics dels Animals de la Noguera


En aquest punt, els responsables de l'associació lamenten que els agents de la comissaria "fessin cas omís als fets plantejats", una actitud que els va fer anar a la comissaria de la Guàrdia Urbana de la capital de la Noguera, que van aixecar acta dels fets i ha obert una investigació. Des del col·lectiu d'Amics dels Animals de la Noguera es pensa que l'animal esquarterat era una gossa embarassada a qui se li va aplicar una cesària amb molt males condicions.
 

Els dos animals rescatats a Balaguer Foto: Associació Amics dels Animals de la Noguera