La Guàrdia Urbana busca el nen que va creuar l'arc del pont de l'antiga N-II

Obrirà diligències a la Fiscalia de menors si es confirma que té menys de 18 anys | La regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, assegura que aquest és un fet greu però "puntual"

Àlvar Llobet
28 de gener del 2015
Actualitzat a les 10:01h
El nen va ser gravat el passat diumenge mentre creuava l'arc
El nen va ser gravat el passat diumenge mentre creuava l'arc
El nen que va ser gravat el passat diumenge mentre creuava caminant l'arc de la passarel·la de la N-II de Saragossa i que dóna al Camp Escolar està sent buscat per la Guàrdia Urbana de Lleida, que obrirà diligències al jutjat o la Fiscalia de menors si es confirma que té menys de 18 anys com així s'intueix en el vídeo enregistrat per uns joves.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, confirma la investigació per trobar el noi que ha travessat l'arc, un fet que considera greu però "puntual". En aquest sentit, l'edil assegura que les mesures de prevenció per evitar aquestes actuacions hi són, i recorda que es van instal·lar dues estructures de ferro als extrems de l'arc a petició dels pares del Camp Escolar, que ja havien alertat que nombrosos nens pujaven a l'arc com ha fet el jove que ha estat gravat.

Mestres, igual que la subdelegada del Govern central, Inma Manso, diu que no està previst reforçar la seguretat de la passarel·la, però que revisaran el sistema per si es pogués fer encara més complicat l'accés a l'estructura. Segons Manso, el que cal és conscienciar al ciutadà que hi ha coses que no es poden fer. En aquest sentit, ha lamentat que per alguns adolescents ''és més important sortir a les xarxes socials que la seva pròpia vida, com ha passat amb aquest noi que es podria haver matat''.

Per aquest motiu, ha insistit que la feina important que cal fer és ''conscienciar als ciutadans i sobretot al jovent'', ja que avui és aquesta acció però un altre dia pot ser una altra cosa per tenir publicitat a la xarxa. Per això, ha apostat fermament per ''l'educació'' sobre les coses que es poden fer i no entre els més joves.