Tomàquets gratinats farcits de carabassó i tonyina

Les receptes del popular Bloc de cuina de la Dolorss

990_14223995244._Tomquets_gratinats_farcits_de_carbass_i_tonyina1
990_14223995244._Tomquets_gratinats_farcits_de_carbass_i_tonyina1
Redacció
28 de gener del 2015
Actualitzat a les 0:05h

No sé quina costums teniu a les vostres cases però a la meva el consum de verdures és diari i m'agrada variar. Els tomàquets, tan emprats en la cuina en forma de sofregits o salses també es poden utilitzar com a "recipient" per omplir tant en fred com en calent.
 
 
Ingredients per a 4 persones:

4-5 tomàquets pera forts
200 gr. de carbassó
80-100 gr. de tonyina en conserva
2 c/s de pa ratllat
2 c/s de formatge ratllat
1 gra d'all
Julivert, farigola
Sal, pebre negre
Oli d'oliva verge extra
 
Rentar i partir els tomàquets al llarg, buidar la part central amb una cullereta i reservar-la.
Els tomàquets posar-los cap per avall a escórrer.
 
Barrejar el pa ratllat amb el formatge, l’all picat, una mica de julivert i una culleradeta de farigola seca.
 
Rentar el carbassó i picar en robot o similar, afegirem  la tonyina i la polpa dels tomàquets buidats. Salpebrar.
 
Omplir amb aquesta farsa els mitjos tomàquets, posar per sobre la barreja del pa ratllat, pressionar una mica per compactar-ho. Ruixar amb un fil d'oli.
 
Coure al forn calent a 180º durant uns 20 minuts o  fins que es daurin.
 
NOTA: La quantitat de tomàquets és segons mida
** Forn encès dalt i baix i la safata col·locar-la al mig.
** c/s = cullerada sopera

Totes les receptes de la Dolors Mateu a http://blogdecuina.blogspot.com.es/