Hasél nega ara les amenaces a Ros

El raper lleidatà defensa el vídeo contra l'alcalde en base a la "llibertat artística" i diu que la lletra del clip era només "humor negre" | Ni ell ni el seu company del grup Prozaks han volgut declarar davant del jutge

À.Ll / ACN
26 de gener del 2015
Actualitzat a les 19:47h
Hasél ha defensat la llibertat d'expressió, però no ha volgut parlar amb la premsa
Hasél ha defensat la llibertat d'expressió, però no ha volgut parlar amb la premsa | Laura Cortés

El raper lleidatà, Pablo Hasél, assegura que en la seva cançó contra l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, no hi havia amenaces de mort i que era només "humor negre". Hasél ha hagut de comparèixer davant del jutge aquest dilluns amb el seu company del grup Prozaks, però no ha volgut declarar ja que s'ha emparat en la "llibertat artística" del treball, que va ser denunciat per Ros després que fos penjat a Youtube. Posteriorment va ser retirat a petició de la Fiscalia.

En el vídeo "Menti-Ros", que va tenir més de 30.000, s'escoltaven un parell de frases on sí s'amenaçava directament Ros: "Et fotré un tret i t'arrencaré la pell a tires". Hasél ha defensat la llibertat d'expressió aquest matí, però s'ha negat a parlar amb els mitjans de comunicació perquè no li han agradat algunes de les noticies que s'han publicat en els darrers mesos.

Hasél ja ha tingut problemes amb la justícia

Hásel ja va ser condemnat per l'Audiència Nacional per un delicte d'enaltiment del terrorisme per les lletres de les seves cançons. En concret, el tribunal el va condemnar a 2 anys de presó per donar suport a ETA i els GRAPO. Posteriorment però, se li va suspendre la condemna.

Així mateix, el raper va ser objecte de polèmica durant les Festes de Maig ja que se'l va incloure a la programació de les revetlles i arrel d'una denúncia del PPC al final va ser retirat del programa. El jove, que s'identifica amb ideologia comunista, també ha estat condemnat a una multa per fer pintades a la seu del PPC de Lleida.