La Paeria inicia les obres a la plaça Pau Casals tirant el mur perimetral

L'actuació durarà cinc mesos i permetrà un guany pels vianants de 1.000 m2 | Ros assegura que aquest nou espai era "una assignatura pendent"

Redacció
23 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:32h
Les obres duraran cinc mesos
Les obres duraran cinc mesos | Paeria

La nova plaça Pau Casals de Lleida comença a prendre forma un cop les obres s’hagin iniciat aquesta setmana amb l’enderroc de l’històric mur perimetral que envoltava aquest espai públic. L'actuació permet als vianants guanyar un total de 1.000 m2, que veuran en d'aquñi cinc mesos una nova reordenació de la mobilitat i diferents enjardinaments.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que la plaça Pau Casals tindrà un total de 3.400 m2 i no tindrà mur perimetral, una reivindicació històrica dels veïns de la zona, i s’eliminarà el carril lateral a Balmes per ampliar la vorera fins a l’actual mitjana i guanyar espai per als vianants i carril bici. La nova vorera s’incorporarà a la plaça, però s’hi deixarà un espai per poder envoltar la Creu dels Tres Tombs durant la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat.

Les reformes a la plaça, "una assignatura pendent" segons Ros, el pas dels vianants i la pacificació del trànsit amb la construcció d’un pas elevat de vianants sobre la calçada del carrer Torres de Sanui, el qual dóna continuïtat i preferència al pas dels vianants sobre els vehicles. Les obres tenen un cost de 432.000 euros.