La Paeria no pagarà pel cas dels radars

Considera "errònia" la reclamació de 2,3 milions perquè assegura que els límits de velocitat els van fixar de manera conjunta amb la concessionària | Presenta un informe on s'especifica que el consistori només hauria de pagar "per una causa imputable a l'ajuntament" | Sobre el radar mòbil, la Paeria diu que no hi ha fixat un nombre mínim de captures d'infraccions

Àlvar Llobet
21 de gener del 2015
Actualitzat a la 13:35h
Els radars es van instal·lar a l'abril
Els radars es van instal·lar a l'abril | Oriol Bosch

Els radars es van instal·lar a l'abril Foto: Oriol Bosch


La Paeria de Lleida no pagarà pel cas dels radars. La reclamació de 2,3 milions per part de empresa concessionària del servei públic municipal de control de trànsit per les multes que no havien estat validades ha quedat desestimada pel consistori després d'elaborar un informe preliminar realitzat pels Serveis d’Urbanisme i Concessions. El text presentat per la Paeria s'empara en la clàusula 3.1 del Plec de condicions tècniques on es determina que els límits de velocitats els marquen, de forma conjunta, l'Ajuntament de Lleida i la concessionària, per la qual cosa "cal considerar errònia la manifestació del reclamant de que aquests límits són els establerts segons el tipus de via i la legislació vigent".

Els 9 euros que reclamaria l'empresa, Arnó-Sice, només s'haurien d'abonar, segons fonts de la Paeria, quan hi hagués "una causa imputable a l'ajuntament", que no és el cas de la delimitació de la velocitat a la ciutat, que s'ha fet de mutu acord després "de diverses reunions". La Paeria recorda també, en base a l'informe, que aquest és un contracte de serveis i no "de gestió de servei públic" per la qual cosa es considera que "la reclamació no pertoca". 

També desestima la reclamació pel radar mòbil

L’escrit de la concessionària adreçat a l’Ajuntament també feia referència a la utilització del vehicle amb radar embarcat. El consistori destaca que la que "el plec estableix l’obligació del contractista a posar-lo a disposició de l’Ajuntament, però en cap cas determina que s’hagin de dur a terme un nombre mínim de captures d’infraccions, pel que estima que no procedeix la reclamació de cap compensació econòmica per aquest concepte.