L'oposició colla Ros pel cas dels radars a Lleida

CiU assegura que demanarà responsabilitats polítiques si es confirma que s'han de pagar els milions a la concessionària | El Comú insisteix en una resposta del Paer en cap que clarifiqui les accions de la Paeria

À.Ll
19 de gener del 2015
Actualitzat el 20 de gener a les 0:53h
Regiodors de CiU al costat dun radar a Lleida
Regiodors de CiU al costat dun radar a Lleida

La reclamació de 2,3 milions d'euros que la concessionària dels radars a Lleida reclama a la Paeria per multes que no han estat tramitades que ha destapat el Comú de Lleida ha obert la guerra contra l'alcalde Àngel Ros. Formacions opositores a l'equip de govern com CiU o el mateix Comú han collat en les darreres hores el Paer en cap per tal que clarifiqui la postura de l'executiu local. Tot i que Ros ha encarregat un informe urgent per donar una resposta jurídica ràpida al cas i ja ha assegurat que no creu que a la Paeria li toqui pagar el que demana l'empresa, els partits opositors posen el dit a la nafra.

En aquest sentit, des de CiU s'assegura que es reclamaran "responsabilitats polítiques" si es confirma que aquests diners s'han d'abonar a Arnó-Sice. La federació ha presentat una petició formal a la regidora d’urbanisme, Marta Camps, instant-la a poder consultar l’expedient de concessió de la gestió dels controls semafòrics i dels radars de Lleida. Així mateix, el grup convergent ha sol·licitat que en el decurs de la propera comissió d’Urbanisme del mes de gener es pugui disposar d’una còpia de l’informe de l’empresa en relació a la seva reclamació per canvi d’alguna de les condicions d’adjudicació.

Per la seva banda, el Comú de Lleida pregunta a Ros per la inversió en seguretat vial que havia de de fer la Paeria amb els ingressos de les sancions i que, segons diuen, només s'hi ha destinat un 10%. El col·lectiu assembleari pregunta al primer edil de Lleida la raó per la qual la concessionària dels radars no ha complert amb el contracte de gestió de servei en el que s'especificava unes inversions que, segons el Comú, no s'han ni començat.