L'Arnau obrirà a mitjans de febrer la unitat d'hemodinàmica

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, anunciarà el dia 29 la data que s'obrirà 24 hores la unitat de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

Redacció
19 de gener del 2015
Actualitzat a la 13:16h
El conseller Boi Ruiz ha estat entrevistat per TV3 aquest matí.
El conseller Boi Ruiz ha estat entrevistat per TV3 aquest matí. | Televisió de Catalunya.

El conseller Boi Ruiz ha estat entrevistat per TV3 aquest matí. Foto: Televisió de Catalunya.
 

El conseller Boi Ruiz ha estat entrevistat aquest matí al programa de TV3 'Els Matins' on ha estat preguntat per l'obertura 24 hores del servei de la unitat d'hemodinàmica dels hospitals de Lleida, Tarragona i Girona. Ara mateix només hi ha aquest servei 24 hores a la demarcació de Barcelona. El dia 29 de gener, després d'una reunió tècnica i política, el conseller farà una roda de premsa des de la seu de la delegació del govern al Camp de Tarragona per anunciar aquesta data, encara secreta. Ruiz ha assegurat a TV3 que «la data d'obertura no serà més enllà de dues o tres setmanes després del dia 29».

Amb tot, el conseller, que és el primer cop que se li pot preguntar sobre aquest tema d'ençà que un home va morir durant el trasllat a Barcelona després de patir tres infarts, ha assegurat que l'obertura 24 hores no és «causa-efecte» d'aquesta mort i que el mes d'octubre de 2014 «ja vaig comparèixer al Parlament per explicar que durant el 2015 s'ampliaria el servei». Ruiz ha recordat que l'any 2010 ja es va ampliar el servei en tres hores cada dia després d'un informe del Servei d'Emergències Mèdiques que així ho demanava.